Θέμα ημερών η νομοθετική ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού


Μέσα στην εβδομάδα φιλοδοξεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι θα μπορέσει να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για το πολυσυζητημένο καλάθι του νοικοκυριού εν είδει τροπολογίας σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα συζητούνται. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αποκάλυψε το Σάββατο πως το «καλάθι του νοικοκυριού» θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 2 Νοεμβρίου και θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη.

Το ενδεχόμενο, πάντως, νέας καθυστέρησης δεν μπορεί να αποκλεισθεί, καθώς θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση παράνομης σύμπραξης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα πρέπει να αξιολογήσει τις απαντήσεις που της στέλνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και την απάντηση που της έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που τους απέστειλε.

Για το «καλάθι» έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), ειδικά, μάλιστα, καθώς πρόκειται για μια ενέργεια η οποία δεν έχει υλοποιηθεί σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με τα σημερινά δεδομένα, τα προϊόντα που θα μπουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι τα εξής: ρύζι, ψωμί, φρυγανιές, μακαρόνια νο. 6, αλεύρι, όσπρια, λαχανικά (κατεψυγμένα),χοιρινό – πουλερικά (συσκευασμένα),αλλαντικά (γαλοπούλα ή/και πάριζα),ψάρια (κατεψυγμένα), ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα (πλήρες, εβαπορέ, <2%), ζάχαρη, αγελαδινό γιαούρτι, τυρί (φέτα, γκούντα),
αυγά, χυμός ντομάτας, μαργαρίνες, καφέ, τσάι, χαμομήλι, κακάο,
παιδικές τροφές, χυμός πορτοκάλι, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής,
είδη για μωρά και τροφές ζώων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ