Ισπανική συνταγή: Γεύσεις Ισπανίας στο τραπέζι με αυτή την απίστευτη συνταγή coca mallorquina


Από την Καταλονία στα βορειοανατολικά μέχρι την Ανδαλουσία στο νότο, το φαγητό της Ισπανίας παρουσιάζει τέτοια ποικιλία όσο και η ιστορία της. Με επιρροές που εκτείνονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έχουμε πολλά να ευχαριστήσουμε τους Ισπανούς, από chorizo ​​και paella μέχρι churros και πολλά άλλα φαγητά. H παρακάτω συνταγή λέγεται coca mallorquina και είναι πεντανόστιμη.

Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 x 7 g φακελάκια αποξηραμένη στιγμιαία μαγιά
  • 1 κγ ζάχαρη άχνη
  • 3 φλιτζάνια (450 g) απλό αλεύρι
  • 140ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καπνιστή πάπρικα και τριμμένο κύμινο
  • 4 φιλέτα γαύρου σε λάδι, στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
  • 1/3 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα,
  • 6 λεπτές φέτες jamon, χοντροκομμένες, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ

Για να φτιάξετε τη ζύμη, τοποθετήστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι (250 ml) ζεστό νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μίξερ με το άγκιστρο ζύμης. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Moro Primero και ζυμώστε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου στο υψηλό. καθαρίστε την πιπεριά και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετούμε, με το δέρμα προς τα πάνω, σε στρωμένο δίσκο. Ψήνουμε στη σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν, αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να βράσουν στον ατμό. Όταν κρυώσει, ξεφλουδίστε το δέρμα και κόψτε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά. Αφήνω στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Προσθέστε μπαχαρικά, γαύρο, μισή κάπαρη και μισό μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπήστε τη ζύμη προς τα πίσω και πιέστε προς τα έξω σε ένα ορθογώνιο πάχους 8 χιλιοστών. Απλώστε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω από τη ζύμη και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Περιχύνουμε με πιπεριά, μαρμελάδα και την υπόλοιπη κάπαρη και μαϊντανό για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ