Η Draken International αγοράζει και τα νοτιοαφρικανικά Cheeta C


Η νοτιοαφρικανική αεροναυπηγική εταιρεία Denel Aeronautics έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την αποστολή της πρώτης παρτίδας αποσυρμένων μαχητικών αεροσκαφών Cheetah C της Αεροπορίας της Νότιας Αφρικής (SAAF) στις ΗΠΑ.

Η αποστολή περιλαμβάνει δώδεκα Cheetah (εννέα μονοθέσια Cheetah C και τρία διθέσια Cheetah D2) τα οποία αγοράστηκαν από την αμερικανική εταιρεία Draken International.

Οι πιλότοι της Draken International πιλότοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση στον τύπο από τον Οκτώβριο του 2018 ενώ αναμένεται ότι τα περισσότερα από τα εν λόγω αεροσκάφη έχουν επανέλθει σε πτήσιμη κατάσταση κι έχουν υποβληθεί σε λειτουργικές δοκιμές.

Η Draken International είναι μία πολιτική εταιρεία που διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό μαχητικών κι εκπαιδευτικών αεροσκαφών με τα οποία επιχειρεί προσφέροντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες εκπαίδευσης τακτικών αερομαχίας.

Ο κύριος πελάτης της είναι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ήτοι κι οι τρεις από τους τέσσερεις κλάδους που διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη, Αεροπορία, Ναυτικό και Πεζοναύτες.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας λοιπόν συμμετέχουν κατά κόρον σε διακλαδικές ασκήσεις στις ΗΠΑ όπως η Red Flag.

Tα Cheetah C είναι αεροσκάφη Mirage III που πέρασαν από μείζον προγραμμα αναβάθμισης τη δεκαετία του ’80 με Ισραηλινή βοήθεια αποκτώντας πτερύγια canard και νέα συστήματα.

Αποσύρθηκαν το 2008 με την έλευση των νέων JAS-39C/D.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ