Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Τον άφησε να “παλεύει” για τη σωτηρία.


Την πρώτη του εντός έδρας νίκη μέσα στο 2019 και 8η στη φετινή Superleague πήρε ο Παναιτωλικός, που επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Στις τελευταίες θέσεις (4ος από το τέλος) παρέμεινε ο “Άγιαξ της Ηπείρου”.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, σε ματς για την 22η αγωνιστική της Superleague και ανέβηκαν στους 31 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από τον παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” παρέμεινε στους 20 β. και στην επικίνδυνη ζώνη.

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, αναγκάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα να κοιτάζει περισσότερο την άμυνα του. Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν… ανούσια υπεροχή και καλύτερη στιγμή αυτή του 17′. Ο Μοράρ έκανε το γύρισμα στον Μασουρέκ, που προσπάθησε να κάνει το “τακουνάκι” μέσα από τη μικρή περιοχή και προ του Νεόφυτου, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πιο δραστήριος μετά το 30′ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 32′ ο Nικολιάς βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο αλλά ο πορτιέρε του Παναιτωλικού βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Πέντε λεπτά αργότερα, είχαμε τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει το σουτ που έγινε.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια απίστευτη ευκαιρία από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα, ο Μάνος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δυναμική είσοδο έκαναν και οι δυο ομάδες στο δεύτερο 45λεπτο. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” είδε στο 47′ τον Γιαννακόπουλο να βρίσκεται στο σωστό σημείο, στο σουτ που έκανε ο Βιντάλ, για να ακολουθήσουν δυο σημαντικές στιγμές για τον Παναιτωλικό. Στο επόμενο λεπτό ο προωθημένος Μιχάι βρέθηκε απέναντι στον Νεόφυτο αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον νίκησε στο τετ-α-τετ, ενώ στο 57′ ο πορτιέρε του ΠΑΣ Γιάννινα έδιωξε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Αμαράλ..

Οι Αγρινιώτες έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι και στο 62′ άγγιξαν το γκολ. Ο Γκούγκα έκανε ωραία σέντρα, ο Μάζουρεκ βγήκε πρώτος στην μπάλα και έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας!

Οι αλλαγές του Δέλλα (Γκούγκα και Μάρκους Πάουλο) βοήθησαν σημαντικά τον Παναιτωλικό, στο 79′ ο Νεόφυτος έδιωξε δύσκολα το σουτ του Αμαράλ, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση είδε την εστία του να παραβιάζεται! Ο Μάρκος Πάουλο έβγαλε ωραία σέντρα, ο Άργκους πάτησε… γερά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.  Στα λεπτά που έμειναν, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν μια μικρή πίεση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κράτησαν με ευκολία το σκορ, παίρνοντας έτσι το «τρίποντο», που ήταν το πρώτο του μέσα στο 2019 στη Superleague.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ