Σπιτική πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα


Λατρεύεις την πίτσα αλλά προσπαθείς να περιορίσεις τα αλλαντικά και το τυρί. Ή προσπαθείς να περιορίσεις γενικά το έτοιμο φαγητό απέξω, για λόγους κόστους αλλά και υγείας. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και δεν θα σου λείψει ποτέ ξανά το ντελίβερι. Το μυστικό της είναι ότι αντικαθιστά τη σάλτσα ντομάτας με πέστο βασιλικού, που δίνει τέτοια νοστιμιά ώστε μπορείς να κρατήσεις τα υπόλοιπα υλικά στα απολύτως απαραίτητα.

Δεν χρειάζεται καν να προσθέσεις ζαμπόν ή σαλάμι, η μοτσαρέλα και τα λαχανικά θα αναλάβουν να δώσουν απίστευτη γεύση. Ακόμα και η μοτσαρέλα είναι προαιρετική: η πίτσα με πέστο τρώγεται ευχαρίστως και στη vegan εκδοχή της. Δες λοιπόν πώς θα τη φτιάξεις και άλλαξε για πάντα τη ρουτίνα του δείπνου -ή ακόμα και του μεσημεριανού- σου.

Πίτσα με πέστο, φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα
Υλικά

1 φλιτζ. φρέσκια τριμμένη μοτσαρέλα

3 ώριμες ντομάτες

500 γραμ. έτοιμη ζύμη πίτσας

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Βάζεις τη βάση της πίτσας σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο.

3. Απλώνεις την πέστο ομοιόμορφα στη βάση. Κόβεις τις ντομάτες σε ροδέλες και τις προσθέτεις από πάνω. Πασπαλίζεις με την τριμμένη μοτσαρέλα.

4. Ψήνεις στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της πίτσας. Σερβίρεις ζεστή.

Extra tip: Μπορείς, αν θέλεις, να προσθέσεις και άλλα υλικά, όπως ξερό κρεμμύδι σε φέτες, ελιές σε ροδέλες και ξερή ρίγανη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ