Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street – Μικρή άνοδος στην τιμή του πετρελαίου


Με πτωτικές τάσεις έκλεισε την Τρίτη (26/2) το Χρηματιστήριο της Wall Street.

Οι επενδυτές κινήθηκαν με βάση την ομιλία του προέδρου της Fed, Ζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, με την οποία επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι υπομονετική φέτος με τα επιτόκια μετά τις τέσσερις αυξήσεις του 2018.

Ο πρόεδρος της Federal Reserv δήλωσε την Τρίτη ότι η αμερικανική οικονομία στέλνει «αντιφατικά μηνύματα» και αυτό δικαιολογεί «μία υπομονετική προσέγγιση» στην πορεία των επιτοκίων.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.057,98 μονάδες, μειωμένος κατά 33,97 μονάδες ή -0,13%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραψε πτώση 5,16 μονάδων (-0,07%) και έκλεισε στις 7.549,3 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.793,9 μονάδες, με απώλειες 2,21 μονάδων ή -0,08%.

Ξεπέρασαν την παρέμβαση Τραμπ οι επενδυτές

Μικρά κέρδη σημείωσε την Τρίτη το πετρέλαιο, μετά την κατρακύλα της συνεδρίασης της Δευτέρας, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον ΟΠΕΚ για την πρόσφατη άνοδο των τιμών.

Συγκερκιμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 2 σεντς, τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 55,50 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Απριλίου κέρδισε 45 σεντς ή 0,7% στα 65,21 δολ. το βαρέλι στο ICE.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ