«Κόκκινα» δάνεια: «STOP» από τους δανειστές για την προστασία της πρώτης κατοικίας


«Κόκκινα» δάνεια | Προστασία πρώτης κατοικίας: Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και η προστασία πρώτης κατοικίας, καθώς οι δανειστές αποφάσισαν να «φρενάρουν» απότομα τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά στο νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σις 10:00 το πρωί αναμένεται να περάσουν για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου οι τραπεζίτες, οι οποίοι θα συναντηθούν με τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Λιάκο που έχουν επιφορτιστεί με την εξεύρεση λύσης στην προστασία πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στη σημερινή συνάντηση θα κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες για τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους στην περίπτωση που βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές, δεν θα υπάρξει τρίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη.

Αυτό που σημειώνουν είναι ότι μέχρι να λειτουργήσει η πλατφόρμα για τους δανειολήπτες, δηλαδή σε τρεις μήνες, υπάρχει άτυπη συμφωνία να μην γίνουν πλειστηριασμοί. Αυτό γιατί θα υπάρξει αρνητικό κλίμα από τη στιγμή μάλιστα που είναι μεγάλη η πιθανότητα σε τρεις μήνες από σήμερα να διεξαχθούν όχι μόνο ευρωεκλογές που είναι 26 Μαΐου αλλά και εθνικές. Γεγονός που σημαίνει ότι πολιτικά δεν συμφέρει την κυβέρνηση να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι δανειολήπτες να παραμένουν απροστάτευτοι.

Η σημερινή συνάντηση με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ως στόχο να κλείσουν όλες οι ανοικτές εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο νόμου. Το νέο πλαίσιο θα προστατεύει τους δανειολήπτες με βάση τα νέα κριτήρια που θα έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες, οι θεσμοί και η κυβέρνηση έτσι ώστε οι δανειολήπτες να μην αντιμετωπίζουν την αγωνία για τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ