Πρόστιμο 8,5 εκατ. ευρώ στην BMW για εκπομπές ρύπων

Η BMW είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο κλαμπ των αυτοκινητοβιομηχανιών που πληρώνουν «σπασμένα» για εκπομπές ρύπων, με τις Aρχές του Μονάχου να την τιμωρούν με πρόστιμο 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ωστόσο (βλέπε Dieselgate), οι Βαυαροί δεν βρέθηκαν ένοχοι χειραγώγησης στοιχείων. Απλά, 7.965 ντίζελ αυτοκίνητα με την έλικα στο καπό σημείωσαν αυξημένες εκπομπές ρύπων όταν δοκιμάστηκαν από την τοπική κυβέρνηση του Μονάχου, οπότε η BMW κατηγορήθηκε και τιμωρήθηκε τελικά για αμέλεια στον τεχνικό έλεγχο και πλημμελείς συνθήκες εποπτείας στην παραγωγική διαδικασία. Και πάλι, όμως, η παράβαση είναι παράβαση. Για αυτό και το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει στο γερμανικό κράτος έφτασε σε αυτό το ύψος. Οι άνθρωποι την BMW αποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου, παραδεχόμενοι το σφάλμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον απόηχο του σκανδάλου Dieselgate, η εισαγγελία του Μονάχου είχε διατάξει ενδελεχή έρευνα στις εγκαταστάσεις και εξειδικευμένη εξέταση στους κινητήρες της BMW, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν παρουσία παράτυπου λογισμικού που αλλοίωνε τις εκπομπές ρύπων. Η βαυαρική φίρμα είχε αθωωθεί πανηγυρικά, όμως τελικά δεν γλίτωσε το πρόστιμο. Βέβαια άλλο 8,5 εκατομμύρια, άλλο 21 δις που έχει πληρώσει μέχρι σήμερα η VW. 

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here