Το νέο υπεραυτοκίνητο της Ginetta (vid)


Η Ginetta παρουσίασε ένα νέο υπεραυτοκίνητο με αγωνιστικές καταβολές, το οποίο σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό στα κεντρικά της βρετανικής φίρμας στο Leeds.

Το κεντρομήχανο supercar των 1.150 kg (δεν έχει ακόμα κάποιο όνομα), βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί προδιαγραφών FIA και φορά έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της Ginetta με απόδοση 600 PS και 71,4 kgm ροπής. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πολύ πίσω (σχεδόν μέσα στην καμπίνα) προσφέροντας κατανομή βάρους 49% / 51% στους δύο άξονες, ενώ συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο αγωνιστικού τύπου που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το νέο μοντέλο παραγωγής της Ginetta χαρακτηρίζεται από αιχμηρή σχεδίαση, με τα πτερύγια περιμετρικά του αμαξώματος να κλέβουν την παράσταση. Εντύπωση προκαλεί το σχήμα του εμπρός μέρους που συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή κάθετης δύναμης όπως και η τεράστια φτερούγα και ο διαχύτης στο πίσω μέρος.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και σχεδιάστηκε με γνώμονα την αεροδυναμική η οποία πλησιάζει στα επίπεδα αγωνιστικών οχημάτων κατηγορίας LMP3. Ενδεικτικά, τα ευμεγέθη βοηθήματα (τα οποία δεν κάνουν χρήση ενεργής αεροδυναμικής) παράγουν 376 kg κάθετης δύναμης στα 160 km/h, μόλις 5% λιγότερο σε σύγκριση με το αγωνιστικό LMP3 της Ginetta.

Οι ζάντες 19″ εμπρός και 20″ πίσω κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το μοντέλο και κρύβουν πίσω τους carbon κεραμικά φρένα. Η ανάρτηση με ρυθμιζόμενα pushrod διπλά ψαλίδια εμπρός προέρχεται από το αγωνιστικό LMP1 της Ginetta όμως έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για χρήση και στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα υδραυλικό τιμόνι από ανθρακονήματα με τα αλουμινένια paddles αλλαγής σχέσεων, εργονομικά καθίσματα με επενδύσεις από Alcantara που είναι βιδωμένα στο σασί και ρυθμιζόμενη πενταλιέρα.

Ο εξοπλισμός δεν είναι όσο σπαρτιάτικος θα περιμέναμε από μοντέλο της Ginetta αφού περιλαμβάνει ABS, traction conrtol, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματα φώτα, αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition, θερμαινόμενα παρμπρίζ, ασύρματη φόρτιση smartphone αλλά και ένας γενναιόδωρος χώρος αποσκευών 675 λίτρων (!). Φυσικά, το κάθε μοντέλο θα κατασκευάζεται με βάση τις επιθυμίες του πελάτη, με την Ginetta να εξασφαλίζει πως η θέση οδήγησης θα είναι ιδανική για τα μέτρα του.

O Lawrence Tomlinson, πρόεδρος της Ginetta, δήλωσε “Εδώ και αρκετό καιρό αισθάνομαι πως υπάρχει ένα κενό στην αγορά σε τιμές κοντά στα £400.000 για ένα όχημα περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένο με τεχνογνωσία από τους αγώνες. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη στις 20 μονάδες για τον πρώτο χρόνο (2020), με το 60% αυτών να έχουν ήδη πουληθεί, πριν καν παρουσιάσουμε το μοντέλο”. Περισσότερες αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες μέρες στην Έκθεση Γενεύης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ