Στην Ελλάδα του 2019 δεν θέλουν μαχητική δημοσιογραφική έρευνα αλλά με εκκολαπτόμενους chef


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε αργά σήμερα το μεσημέρι, ότι η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη “Αλήθειες με τη Ζήνα” που προβάλλεται με τρομερή επιτυχία για τρίτη χρονιά μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ με τριήμερο αποκλεισμό και χρηματικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, εκπομπή τρώει… “κόκκινη κάρτα” και πάει στον πάγκο για τρεις ημέρες, επειδή έκανε το αυτονόητο. Έκανε δημοσιογραφική έρευνα και έβγαλε στην επιφάνεια στοιχεία από ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά -ακόμα και σήμερα- την κοινή γνώμη κατά τους τελευταίους μήνες. Την υπόθεση δολοφονίας και βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο Ελένης Τοπαλούδη.

Το ΕΣΡ θεώρησε, ότι η έρευνα από τους έμπειρους δημοσιογράφους του επιτελείου της εκπομπής, ήταν προσβλητική με αποτέλεσμα να αποφασίσει την τριήμερη “τιμωρία” της. Δηλαδή να μην προβληθεί η εκπομπή που βγαίνει καθημερινά live, προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση.

Το ΕΣΡ λοιπόν, τιμωρεί την πραγματική δημοσιογραφική έρευνα, αλλά από την άλλη κλείνει τα μάτια στα trash τηλεοπτικά σκουπίδια που προβάλλονται καθημερινά από μικρά, μεσαία και μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, προάγοντας βίζιτες, κ@λους και οπαδικές χυδαιότητες.

Το λειτούργημα του δημοσιογράφου, που τόσο έχει χτυπηθεί από την κρίση των κροίσων τα τελευταία δέκα χρόνια, οδηγώντας στην ανεργία, την ανέχεια αλλά και τον θάνατο πολλούς συναδέλφους μας, δέχεται τη χαριστική βολή με τη χουντική λογοκρισία προς εκπομπές και μέσα που έχουν να δείξουν ποιότητα, χαρακτήρα και βαρύ βιογραφικό στο πεζοδρόμιο του ρεπορτάζ.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις Αρμόδιες Αρχές, εφεξής θέλει να ασχολούμαστε μόνο με lifestyle, κουτσομπολιό και… συνταγές!

Εμπρός συνάδελφοι, αφήστε κάθε τι πολιτικό, κοινωνικό, δικαστικό θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη και ασχοληθείτε με την Ασημίνα και τις φωτογραφήσεις της πριν μπει στην εκπομπή των chef. Είναι πιο… fair!

Εύγε στο ΕΣΡ για τη γενναιοδωρία που έδειξε σήμερα με αυτή την απόφαση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ