ΠΑΟΚ: “Τρελάθηκε” ο Λουτσέσκου. Τα έβαλε με Αθήνα, Πανιώνιο και διαιτητές


Έξαλλος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά τα έβαλε με τον Πανιώνιο, την Αθήνα και τους διαιτητές, μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Τρία πέναλτι δεν μας δόθηκαν και δύο κόκκινες κάρτες. Μια στον Παπαγεωργίου, μια στον Καμαρά. Μας κλωτσούσαν και έμειναν 25-30 λεπτά στο χορτάρι. Και τολμάνε να κάνουν αυτό το σόου στο τέλος; Είναι ντροπή! Μια ομάδα ήθελε να παίξει μπάλα, αλλά μας κλωτσούσαν, ο διαιτητής δεν μας έδωσε δύο πέναλτι και οι αντίπαλοι έκαναν αυτό το σόου. Αυτό είναι τσίρκο, δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο. Συγγνώμη που το λέω, αλλά είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πω. Η πρόκριση έπρεπε να είχε κριθεί στα 90 λεπτά, αλλά για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά για κάποια λάθη δικά μας, δεν το πετύχαμε. Όμως πρέπει να σταθώ στην αντίδραση και το χαρακτήρα των παικτών μου, που δεν αποδέχτηκαν να μείνουν εκτός», τόνισε ο Λουτσέσκου και πρόσθεσε:

«Δεν αρέσει σε κανέναν από την Αθήνα να είμαστε νικητές, δεν το αποδέχονται. Έχουν δημιουργήσει μια στρατηγική για να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως θέλουν. Ότι η μία ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα και η άλλη είναι… σκατά! Από την αρχή της χρονιάς το ίδιο γίνεται. Αρχίσαμε τη σεζόν με -2 και φτάσαμε στο +9. Σε ένα ματς είχαμε μια απόφαση υπέρ μας, αλλά ξεχνάμε όλοι ότι στο ίδιο ματς είχαμε δύο εναντίον μας. Μιλάω για το ματς στη Λαμία. Στο ματς με τον Αστέρα υπήρχε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά πέρα από αυτό υπήρχαν δύο καθαρές κόκκινες κάρτες γιατί ο αντίπαλος ήρθε και μας κλωτσούσε συνέχεια. Στο ματς με τον Άρη το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από οφσάιντ και έπρεπε να έχει αποβληθεί ο Τζανακάκης. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλές… Μπαρτσελόνα σε αυτό το πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, με τον αντίπαλο να μας κλωτσά συνεχώς. Είδατε ότι ο Πέλκας τραυματίστηκε».

Για το αν η πρόκριση αυτή θα ενισχύσει το χαρακτήρα του ΠΑΟΚ για τη συνέχεια: «Πρέπει να προετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι χωρίς να χαιρόμαστε πολύ. Περάσαμε, αλλά αυτή ήταν η αποστολή μας. Εστιάζουμε στο επόμενο ματς και όχι στα παιχνίδια που ακολουθούν. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να ξεπεράσουμε κάθε κατάσταση και καθέναν που είναι εναντίον μας».

Για το αν πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες του να κερδίζουν και τους διαιτητές: «Δεν πιστεύω πως υπάρχουν διαιτητές που έχουν δόλο, αλλά υπάρχει πίεση εναντίον τους και σε μια αμφισβητούμενη φάση μπορεί να γίνει λάθος εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τα πάντα. Στο γήπεδο υπάρχει μια διαφορά. Δεν θέλω να επιστρέψω στα λάθη που έγιναν, όπως με τον ΟΦΗ, με τον Πανιώνιο ή με τον Αστέρα. Δεν θέλω να μιλήσω για οριακές καταστάσεις, αλλά για ξεκάθαρες φάσεις μόνο».

Για το αν ήταν διαιτητής κι έβλεπε έναν συνάδελφό του να ξυλοκοπείται αν θα φοβόταν: «Είναι μια περίεργη, αλλά καλή ερώτηση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση και οι αρχές θα βρουν τους ενόχους. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των άλλων διαιτητών, αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει φόβος. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ποιος και γιατί το έκανε αυτό, γιατί δεν ξέρουμε. Ελπίζω η δικαιοσύνη που μας τιμώρησε πολύ πέρσι για το τίποτα, θα κάνει το παν για να βρει και να τιμωρήσει αυτούς τους κακούς ανθρώπους».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Ο αντίπαλος σε πολλά ματς έχει σκοράρει με την πρώτη του ευκαιρία. Ο Πανιώνιος δεν δημιούργησε ευκαιρίες σήμερα. Όταν υπάρχει ένα κύμα επιτυχιών πρέπει να προσπαθείς να το διατηρήσεις όσο μπορείς».

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι τεράστιος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα και τεράστιος χαρακτήρας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ