Mαφιόζικο χτύπημα στο πάρκινγκ της Γλυφάδας – Τι εντόπισαν οι Αρχές; Ποιος είναι ο Αραβοαυστραλός που ήθελαν νεκρό; (pics)


Τα ευρήματα στο σημείο της έκρηξης. Ποιος είναι ο οδηγός του οχήματος που εξερράγη. Ο «φύλακας άγγελος» που του έσωσε τη ζωή

Υπολείμματα δυναμίτιδας βρέθηκαν κάτω από το πολυτελές αυτοκίνητο με πινακίδες Αυστραλίας, το οποίο εξερράγη το πρωί στη Γλυφάδα.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128 και η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε όταν ο οδηγός του πήγε να βάλει μπρος τη μηχανή, με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες κι εκείνος να εγκλωβιστεί.

Οδηγός μοτοσικλέτας που βρισκόταν στο σημείο απεγκλώβισε τον άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, με τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Όπως αναφέρει το ant1news, o οδηγός είναι 56 ετών Άραβας, που έχει πάρει την αυστραλιανή υπηκοότητα. Πρόκειται για πρώην αρχηγό συμμορίας μοτοσικλετιστών, που φέρεται να ήρθε στη χώρα μας πριν από έναν χρόνο για να κρυφτεί από αρχηγό άλλης συμμορίας με τον οποίον έχουν κόντρα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

Από τη φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κάηκαν ακόμα τέσσερα οχήματα, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που θραύσματα βρέθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων.

Ο τρόπος με τον οποίον πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός δεν έχει διαπιστωθεί.

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά.

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ποιος είναι ο Αραβο-αυστραλός

Σύμφωνα με πληροφορίες αυστραλιανών ΜΜΕ, ο τραυματίας είναι ο Amad Jay Malkoun.

Πρόκειται για πρώην αρχηγό των Comancherοs, μία σκληρή οργάνωση μοτοσυκλετιστών τύπου «Hell Angels» με έντονη εγκληματική δράση στην Αυστραλία. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο εν λόγω άνδρας είχε αντιμαχία με τον νυν αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Amad Jay Malkoun

To χρονικό της έκρηξης

Λίγο μετά τις 10.15 το πρωί της Παρασκευής, μια σφοδρή έκρηξη πανικόβαλε τους πολίτες επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 128, στο ύψος της Γλυφάδας, δίπλα στις αντιπροσωπείες Fujitsu και Eskimo, σε υπαίθριο πάρκινγκ. Τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο έπιασαν φωτιά, ενώ ένας άνθρωπος κειτόταν στο έδαφος.

Ένας άνδρας εισήλθε στο αυτοκίνητό του και όταν έβαλε μπροστά τη μηχανή, αυτό εξερράγη. Ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε στα παρακείμενα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Περί τις 10.43 έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Π.Υ. με 15 πυροσβέστες.

Στις 11.30 έφθασε επί τόπου κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας είναι γεννημένος το 1963, αραβικής καταγωγής, με αυστραλιανό διαβατήριο. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα πλήρη στοιχεία του, ούτε τις δραστηριότητές του στη χώρα μας. Πιθανότατα, από την έκρηξη έχασε το πόδι του, ενώ νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο. Το αυτοκίνητο κατά πάσα πιθανότητα είναι Mercedes ΑΜG.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο με τον τραυματία:

Διαβάστε περισσότερα για τα Σώματα Ασφαλείας στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ