Σταμάτης Φασουλής: έχασε πολλά κιλά και φορά τα ρούχα που φορούσε πριν 20 χρόνια!


Ο Σταμάτης Φασουλής επιστρέφει θεατρικά με 3 παραστάσεις αυτή τη σεζόν και μιλά στο People, μεταξύ άλλων, για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εικόνα του.

Ποιο ελάττωμα του χαρακτήρα σου δουλεύεις για να διορθώσεις αυτό τον καιρό;

Πλέον είμαι πιο ευερέθιστος στη δουλειά. Ίσως να συμβαίνει επειδή έχω πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Και παλιά έκανα πράγματα ταυτόχρονα βέβαια, αλλά τότε ήμουν και πιο νέος. Έπειτα, δεν το κάνω για τα χρήματα. Όχι πως δεν είναι κι αυτό ένα δέλεαρ, αφού οι πιο πολλοί Έλληνες δουλεύουμε για να πληρώσουμε την Εφορία.

Πρέπει να είχες ένα όμορφο καλοκαίρι, φαίνεται από τη ζωτικότητά σου. Έχεις αδυνατίσει πολύ, επίσης…

Ναι, χρειάστηκε. Ο γιατρός μοy ζήτησε να κόψω τα τυριά, τα αλάτια και τα ψωμιά.

Είσαι πιστός στρατιώτης όταν υπάρχουν τέτοια θέματα;

Όχι, δεν ξέρω πώς συνέβη… Σιγά σιγά, ίσως και το σώμα να τα απορρίπτει. Παρατηρώ πως δεν επιζητώ όσα δεν πρέπει να φάω. Ακόμη και το τυρί, που μου αρέσει, δεν το θέλει το σώμα μου, σαν να μιλά το κύτταρο και όχι οι γευστικές θηλές.

Και έχασες αυτά τα κιλά φέτος το καλοκαίρι;

Όχι. Η εντυπωσιακή απώλεια ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο.

Πόσα κιλά έχεις χάσει;

Δεν τα έχω μετρήσει. Απλώς μπαίνω στα παλιά μου ρούχα, στα πολύ παλιά μου ρούχα. Και όταν μου λένε «τι ωραίο είναι αυτό που φοράς», απαντώ «ψωνίζω από την ντουλάπα μου». Μου αρέσει πολύ που φοράω ρούχα είκοσι χρόνων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η απώλεια κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Δεν θα μπορούσα να κινούμαι έτσι, με τόσες παραστάσεις…

Ο έρωτας πώς επιδρά στα επαγγελματικά σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις μέσω της δουλειάς σου;

Ποτέ! Είναι άλλο η ζωή, άλλο το θέατρο. Δεν τα έχω μπερδέψει ποτέ. Οι άνθρωποι που με αγαπάνε και με αγαπήσανε –δυστυχώς κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή–, δεν έχουν παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις μου, ούτε που ξέρουν πότε έχω, ούτε που τους καλώ. Όταν κλείνω την πόρτα του σπιτιού μου, δεν ανακοινώνω κανένα επαγγελματικό μου πρόβλημα, ποτέ! Από μικρός, που ζούσα στη μητέρα μου, μέχρι τώρα, που είχα τους έρωτές μου. Το πιο βαρύ που έχω μοιραστεί είναι κάποιες φορές το «είμαι πολύ κουρασμένος».

Λειτουργεί αυτό;

Δεν το προαποφάσισα, έτσι έγινε. Είχα το σπίτι για καταφύγιο και το θέατρο για έξοδο. Έξοδο κινδύνου, μάλλον.

Έχεις μπουχτίσει ποτέ από το θέατρο; Το έχεις βαρεθεί;

Έχεις βαρεθεί εσύ ποτέ τη ζωή; Είμαι άνθρωπος της δράσης. Να παρατήσω το θέατρο για να κάνω τι;

Θα ήθελες να έχει 28 ώρες το 24ωρο;

Όχι. Δεν θέλω να δουλεύω πολύ, αλλά συνέχεια.

Είχες μιλήσει για την εξάρτηση από το αλκοόλ. Πώς ξεφεύγει κανείς από αυτό;

Δεν έκανα τίποτε. Όπως μπήκα, έτσι και βγήκα. Δεν το αποφάσισα. Σιγά σιγά κόπασε. Βέβαια, δεν ήταν απαραίτητο στοιχείο της ημέρας μου – αυτό και με έσωσε, μου είπαν μετά. Έπινα για να αντιμετωπίσω τη νύχτα και τον κόσμο.

Δεν είσαι άνθρωπος που πέφτει με τα μούτρα σε κάτι και μετά κουράζεται…

Μήπως ξέρω και τι άνθρωπος είμαι; Εκεί που νομίζω κάποια πράγματα για μένα, μου τα ανατρέπω.

Φέτος, ο Σταμάτης Φασουλής υπογράφει δύο σκηνοθεσίες προτού ανέβει, μετά από δύο χρόνια, ξανά στο σανίδι. Ο Σταμάτης Φασουλής ενορχηστρώνει τις Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη στο Παλλάς, με τους Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Καβογιάννη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μέμο Μπεγνή, Μελέτη Ηλία να ηγούνται του θιάσου (πρεμιέρα στις 11/10). Παράλληλα σκηνοθετεί την Ελένη Ράντου στην Τζάσμιν, ή Blue Jasmine, του Woody Allen, ένα έργο που είδαμε στη μεγάλη οθόνη με την Cate Blanchett. Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κ.ά. (από το Νοέμβριο). Τέλος, από το Δεκέμβριο, στο θέατρο Χώρα και σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, θα ερμηνεύσει το Συμβολαιογράφο, στη θεατρική εκδοχή του ομώνυμου διηγήματος του Αλέξανδρου-Ρίζου Ραγκαβή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ