Η άγνωστη «βιταμίνη» που θεραπεύει από την αϋπνία δεν υπάρχει σε τροφές


Υπάρχει μια «βιταμίνη» που δεν θα βρούμε ούτε σε τροφές, ούτε σε χάπια, ούτε στο φως του ήλιου. Η λεγόμενη «βιταμίνη G» στην πραγματικότητα δεν είναι θρεπτικό στοιχείο αλλά δραστηριότητα. Είναι το ξυπόλυτο περπάτημα, που μας φέρνει σε επαφή με τη γη και που ωφελεί τη σωματική και ψυχική υγεία μας με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με την ειδικό ολιστικής ιατρικής Alejandra Carrasco, M.D., η «βιταμίνη G» μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις διαταραχές ύπνου που εκτιμάται ότι ταλαιπωρούν πάνω από 70 εκατομμύρια Αμερικανούς. Η Carrasco παραθέτει μια έρευνα (J Altern Complement Med) σύμφωνα με την οποία η επαφή με τη γη μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και αποκαθιστά τον κιρκάδιο ρυθμό (ύπνου-αφύπνισης) βελτιώνοντας τον ύπνο χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Άλλες δράσεις της συγκεκριμένης «βιταμίνης», όπως εξηγεί η ειδικός, είναι η μείωση των χρόνιων φλεγμονών, που συνδέονται με ένα πλήθος ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και ο καρκίνος, και η αντιγήρανση.

Άλλες δράσεις της συγκεκριμένης «βιταμίνης», όπως εξηγεί η ειδικός, είναι η μείωση των χρόνιων φλεγμονών που συνδέονται με ένα πλήθος ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και ο καρκίνος, και η αντιγήρανση.

«Το σώμα μας δεν λειτουργεί μόνο με χημικές ουσίες αλλά και με ηλεκτρικούς παλμούς» εξηγεί η Carrasco, «όπως αυτοί που παράγει η καρδιά μας. Όταν οι φυσιολογικοί παλμοί διαταράσσονται, εμφανίζονται ασθένειες. Η γη μάς παρέχει ένα απεριόριστο απόθεμα σε αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση. Έχετε βιώσει ποτέ εκείνο το εκπληκτικό, ανακουφιστικό αίσθημα όταν περπατάτε μέσα σε μια καταιγίδα; Προέρχεται από την αύξηση των αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα».

«Καθώς οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, περπατάμε φορώντας παπούτσια και κοιμόμαστε σε στρώματα ανυψωμένα από τη γη, σπάνια ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το έδαφος» καταλήγει η ειδικός.

Η «δοσολογία βιταμίνης G» που προτείνει η Carrasco; Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό και ανέξοδο από το ξυπόλυτο περπάτημα σε γρασίδι, χώμα, ακόμα και τσιμέντο, για 20-40 λεπτά την ημέρα. Μια συμβουλή που θα κρατήσουμε για τις πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης, όταν αρχίσουν οι εξοχικές εξορμήσεις και, ακόμα περισσότερο, το καλοκαίρι, που ατελείωτα χιλιόμετρα αμμουδιάς μάς περιμένουν να τα περπατήσουμε. Ποιος θα αμφισβητούσε την υπέροχη αίσθηση του ξυπόλυτου περπατήματος πάνω στη δροσερή άμμο, στο σημείο όπου σκάει το κύμα;

Δες 10 εκπληκτικά οφέλη που έχει το ξυπόλυτο περπάτημα στο παρακάτω βίντεο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ