Γιατί το λευκό κρασί σερβίρεται κρύο;


Η προσωπική προτίμηση των ανθρώπων πρέπει να είναι ο πρωταρχικός τους οδηγός, αλλά διαφορετικά στυλ ποτών αναμφισβήτητα έχουν διαφορετική γεύση σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Το να σερβίρουμε το κρασί ζεστό, πιο κοντά στη θερμοκρασία δωματίου, ενισχύει την αντίληψη μας για την οξύτητα και το αλκοόλ του. Σκεφθείτε λοιπόν το καλοκαίρι με θερμοκρασίες περιβάλλοντος πάνω από 30 °C, πόσο επηρεάζεται η απόλαυση του κρασιού, όταν αυτό δεν βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία.

Από την άλλη αν σερβίρουμε το κρασί παγωμένο, καταπνίγουμε τη γεύση, τονίζουμε τις τανίνες (στα ερυθρά) και σβήνουμε τα αρώματά του.

Έτσι λοιπόν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, υπάρχουν οι εξής οδηγίες σερβιρίσματος:

Τα ελαφριά, τραγανά λευκά, ροζέ και τα αφρώδη κρασιά σερβίρονται καλύτερα στους 5 ° έως 10 °C, τα λευκά και τα πιο ελαφριά κόκκινα στους 10° έως 15 °C και τα κόκκινα με γεμάτο σώμα στους 15 ° έως 18°C. Κρατήστε αυτές τις θερμοκρασίες έχοντας κατά νου ότι τα περισσότερα ψυγεία έχουν θερμοκρασία περίπου 2°C, πράγμα που σημαίνει ότι εάν βάζετε τα λευκά σας κρασιά εκεί, ίσως πρέπει πριν τα σερβίρετε να τα αφήσετε λίγα λεπτά για να ανεβάσουν θερμοκρασία και να γίνουν λίγο πιο εκφραστικά.

Επίσης:
το Μεταλλικό νερό σερβίρεται στους 6-8°C.
Οι Draught & Bottled Lager beer 9-11°C
Draught Bitter beers 12-14°C
Brown Ales and Stouts 15-18°C

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ