Αυτό είναι το απόρρητο σχέδιο για τις υποκλοπές – Γιατί ξηλώνονται τα «κόκκινα» τηλέφωνα


Ένα απόρρητο σχέδιο με την κωδική ονομασία ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αντικατασταθούν τα τηλεφωνικά συστήματα που χρησιμοποιούν τα πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος, προκειμένου να προστατευτούν από τυχόν υποκλοπές μυστικών υπηρεσιών και χάκερς.

Το ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ ( Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο), όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» πρόκειται να αντικαταστήσει 220 τηλέφωνα, τα γνωστά «κόκκινα» ή τριψήφια που χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας.

Το καινούργιο σύστημα θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο από το στρατό και το δημόσιο και θα είναι απροσπέλαστο από κάθε επίδοξο υποκλοπέα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, τα προηγούμενα χρόνια οι επικοινωνίες ακόμα και σε υψηλό επίπεδο μπορούσαν να υποκλαπούν πολύ εύκολα. Έτσι οι τεχνολογικές αλλαγές για τη διασφάλιση του απόρρητου των τηλεφωνικών αναγκών κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς η Ελλάδα και τα υψηλά πρόσωπα ήταν… αθωράκιστα.

Με το σχέδιο που ανέλαβε να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών ουσιαστικά προστίθενται 220 νέα τηλέφωνα και οι καινούργιες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή πριν δύο χρόνια και από ότι φαίνεται πλέον βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

Με την ανανέωση της σύμβασης του δημοσίου με την Hellas Sat δόθηκαν στην Ελλάδα, εκτός από επτά αναμεταδότες και τρεις κόμβοι με 200 δορυφορικούς σταθμούς. Οι εν λόγω κόμβοι είναι η βάση για να χτιστεί το project με την κωδική ονομασία ΚΛΕΙ. Δ. ΔΙ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ