Το κρυφό καταφύγιο της Coco Chanel στη γαλλική ριβιέρα


Ο λόγος για τη γυναίκα συνώνυμο του στιλ και της κομψότητας, για τη γυναίκα που έκανε τον εαυτό της το σημαντικότερο και ίσως το μοναδικό ρυθμιστή της μόδας του 20ού αιώνα!

Η Coco Chanel της οποίας το κανονικό όνομα είναι Γκαμπριέλ Σανέλ είναι το μόνο πρόσωπο στον τομέα της που αναφερόταν στο περιοδικό TIME, ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ό αιώνα. Ακόμα ευθύνεται για την απελευθέρωση των γυναικών από την αυστηρή σιλουέτα του κορσέ και την διάδοση ενός κομψού ντυσίματος, απαλλαγμένου από οτιδήποτε περιττό.

Για την προσωπική ζωή της μεγάλης αυτής σχεδιάστριας ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα καθώς ποτέ δεν παντρεύτηκε ενώ δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, ωστόσο ο επί σειρά ετών εραστής της ήταν ο δεύτερος Δούκας του Γουεστμίνιστερ, Χιου Γκρόσβενορ.

Ο έρωτας της σχεδιάστριας με τις πολλές καινοτομίες στο χώρο της μόδας είχε βρει το καταφύγιό του στη Γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στη βίλα «La Pausa». Το σπίτι όπου η Coco αναζητούσε την ηρεμία κατά τη διάρκεια των διακοπών της. Το όνομα της κατοικίας «La Pausa», που σημαίνει παύση σαφώς και δεν είναι τυχαίο καθώς τα πάντα έμοιαζαν να σταματούν γι’ αυτήν όταν βρισκόταν στη Γαλλική Ριβιέρα.

Το 1928 η γυναίκα που δημιούργησε το θρυλικό άρωμα «Chanel No 5» αγόρασε το οικόπεδο πέντε στρεμμάτων στη Roquebrune-Cap-Martin στη Γαλλική Ριβιέρα το 1928 και ξόδεψε 1,8 εκατ. φράγκα για να το ανακαινίσει.

Την διακόσμησή του την εμπνεύστηκε από το ορφανοτροφείο στο Corrèze, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Το λευκό και το μπεζ κυριαρχούσαν στο εσωτερικό του σπιτιού, με το ροζ και το γκρι να δίνουν τον δικό τους ρυθμό.

Το σπίτι έχει αρκετά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ιδιοκτήτριά του όπως για παράδειγμα τα παράθυρα που συγκεντρώνονται σε πεντάδες προς τιμήν του αρώματος Chanel No 5.

Το υπνοδωμάτιό της είχε θέα σ’ ένα μοσχοβολιστό κήπο με λεβάντες που έκανε όλο το σπίτι να αναβλύζει αυτή την υπέροχη διακριτική μυρωδιά.

Δείτε την Εντυπωσιακή Κατοικία του Πρωταγωνιστή του Grey’s Anatomy

Αξίζει να πούμε επίσης πως τα πατώματα της κατοικίας ήταν από αγγλικό δρυ του 18ου αιώνα, ενώ η επιλογή των επίπλων έγινε με βάση το γούστο του Δούκα και εραστή της σχεδιάστριας. Η βίλα «La Pausa» διέθετε συνολικά 7 δωμάτια ενώ είχε εσωτερική αυλή με κήπο.

Ο παθιασμένος έρωτας της γυναίκας που επινόησε να κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας το μικρό μαύρο φόρεμα κράτησε 10 χρόνια. Μετά το θάνατο του Δούκα η σχεδιάστρια αποφάσισε να πουλήσει το ησυχαστήριό της και ερωτική της φωλιά στον εκδότη Ίμερι Ριβς. Έκτοτε, πολλοί σταρ του Χόλιγουντ φιλοξενήθηκαν στο οίκημα.

Ο οίκος Σανέλ ανακοίνωσε πέρυσι ότι αγόρασε το κτήμα και σκοπεύει να το αξιοποιήσει στην μνήμη, πάντα, της εμβληματικής δημιουργού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ