Η DIY συνταγή ομορφιάς που εξαφανίζει τα σπυράκια


Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μία ημέρα της εβδομάδας που μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να τον περιποιηθούμε παραπάνω, τότε αναμφισβήτητα η Κυριακή είναι ιδανική.

Εκτός από τα κλασσικά προϊόντα ομορφιάς που ενυδατώνουν και χαρίζουν λαμπερό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας, υπάρχουν και πολλές DIY συνταγές με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας ή μπορούμε να βρούμε διαθέσιμα σε φαρμακείο.

Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια του προσώπου μας. Περιλαμβάνει 3 υλικά και η διαδικασία για να γίνει το μείγμα είναι πανεύκολη. Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε φαρμακείο για να αποκτήσετε 2 από τα υλικά, ενώ το άλλο υπάρχει διαθέσιμο σε σούπερ μάρκετ.

Κάθε ένα από τα 3 συστατικά έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Ξεκινήστε με τη συνταγή και στη συνέχεια κάνετε ένα σχολαστικό καθαρισμό στο πρόσωπό σας, με προϊόν που ταιριάζει στον τύπο δέρματός σας. Εφαρμόστε το μείγμα τοπικά όπου έχετε σπυράκια, αφήστε το να δράσει μερικά λεπτά και ξεπλύνετε καλά την περιοχή. Τέλος συνεχίστε με τα ενυδατικά, βραδινά προϊόντα που εφαρμόζετε καθημερινά.

Συστατικά

Αιθέριο έλαιο τσαγιού – 5 έως 6 σταγόνες
Λάδι Jojoba ή αμυγδαλέλαιο – 1 κουταλάκι του γλυκού
Baking Powder – 2 κουταλάκια του γλυκού

Διαδικασία

Προσθέτουμε σε ένα μικρό μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba ή αμυγδαλέλαιο και 5 με 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού. Ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder.

Το έλαιο τσαγιού φημίζεται για τις αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ενώσεις του που δρουν αποτελεσματικά ενάντια στα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Έχει την ιδιότητα να διεισδύσει στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας, βοηθώντας στην απεμπλοκή των σμηγματογόνων αδένων.
Το λάδι Jojoba είναι ένα ακόμη συστατικό που συμβάλει στη θεραπεία κατά της ακμής ή των σπυριών. Εξουδετερώνει τους φραγμένους πόρους, ωθώντας το πύον που σχηματίζεται από τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα.

Τέλος το baking powder περιέχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ έχει την ικανότητα να δρα κατά των μυκητών και των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Επιπλέον αποθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο δέρμα και λ ειτουργεί ως παράγοντας ξήρανσης απομακρύνοντας αποτελεσματικά τη λιπαρότητα του δέρματος που πολλές φορές είναι η αιτία εμφάνισης σπυριών.

Για οποιαδήποτε DIY συνταγή επιβάλλεται να δοκιμάζετε μία μικρή ποσότητα μείγματος σε μικρή επιφάνεια, στο χέρι σας, για να διαπιστώσετε αν έχετε κάποια αλλεργία.
Αν διαπιστώσετε ή αισθανθείτε κάποιο μη συνηθισμένο, ανεπιθύμητο σύμπτωμα αφαιρέστε αμέσως το μείγμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ