Τι σημαίνει να είσαι ένας αληθινός Ironman

Traithlete Jesse Thomas trains for the Ironman event in Kauai, HI, USA, on 31 Jaunuary, 2014. // Zak Noyle/Red Bull Content Pool // VIN: SI201402070146 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further informations. //

Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς όλων των αγώνων τριάθλου που διοργανώνονται παγκοσμίως είναι το IRONMAN. Με τόπο καταγωγής τη Χαβάη, το IRONMAN γράφει εδώ και 41 χρόνια τη δική του μοναδική ιστορία έχοντας καταξιωθεί στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου ως ο πλέον απαιτητικός αγώνας υπεραντοχής, με περισσότερες από 180 διοργανώσεις ετησίως, σε 56 χώρες και έξι ηπείρους. Άλλωστε, η δημοτικότητα του IRONMAN είναι αυτή που οδήγησε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμπεριλάβει το τρίαθλο ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα από το 2000.

Τα πάντα είναι δυνατά
Συνδυάζοντας κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας (3,86 χλμ.), ποδηλασία (180,25 χλμ.) και έναν φουλ μαραθώνιο (42,20 χλμ.), σε μια ενιαία, συνεχή διαδοχή των τριών αθλημάτων χωρίς ανάσα, το αυθεντικό IRONMAN δεν διαφέρει σε τίποτε από έναν κολοσσιαίο άθλο για όσους το βιώνουν, με το σήμα κατατεθέν / απόφθεγμα του IRONMAN να το δηλώνει απερίφραστα: “Anything is Possible” (τα πάντα είναι δυνατά).

Όπως έλεγε κι ο Μαχάτμα Γκάντι, «…η ικανοποίηση βρίσκεται στην προσπάθεια, όχι στην επίτευξη. Η ολοκληρωτική προσπάθεια είναι ολοκληρωτική νίκη».

Στην καρδιά της άνοιξης, το IRONMAΝ «70.3» (πρόκειται για μια παραλλαγή του αυθεντικού, με όλες τις διαδρομές μειωμένες κατά το ήμισυ) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στη γη και τη θάλασσα της Μεσσηνίας 1.500 αθλητές από 60 χώρες θα κολυμπήσουν 1,9 χλμ., θα ποδηλατήσουν για 90 χλμ. και θα τρέξουν 21,1 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό το Costa Navarino.

Και αν νομίζεις ότι οι συμμετέχοντες είναι κάποιου τύπου υπεράνθρωποι, κάνεις λάθος. Ανάμεσά τους υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι, πολύτεκνες μητέρες, συνταξιούχοι, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες! Εκείνο, ωστόσο, που χαρακτηρίζει καθέναν από αυτούς τους 1.500 ανθρώπους -από τους πιο καλά προετοιμασμένους που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα σε λιγότερο από 4 ώρες, μέχρι αυτούς που θα κοπιάσουν να τερματίσουν πριν την επίσημη λήξη του αγώνα, 8,5 ώρες μετά την εκκίνηση- είναι η αταλάντευτη προσήλωση στον στόχο. Η άνευ όρων προσπάθεια.

Η διεθνούς κύρους ελληνική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Costa Navarino, λίγο έξω από την Πύλο, ενώ παράλληλα, η εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ, ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας της διοργάνωσης, έχει διασφαλίσει περισσότερες από 1.700 κλίνες σε 30 και πλέον καταλύματα της ευρύτερης περιοχής του νομού Μεσσηνίας. Οι δήμοι Πύλου-Νέστωρος και Τριφυλίας έχουν ήδη ολοκληρώσει τα δικά τους πλάνα συνεργασίας και συντονισμού με τους διοργανωτές, ώστε ο αγώνας που θα διεξαχθεί στην περιοχή τους να είναι απόλυτα πετυχημένος τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους θεατές. Προς αυτή την κατεύθυνση, καθοριστική θεωρείται και η συμβολή των 550 εθελοντών που απαιτούνται για την υποστήριξη της διοργάνωσης (η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των εθελοντών έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείς να εγγραφείς on line, εδώ).

Τι άλλο αξίζει να ξέρεις για το IRONMAΝ «70.3» – Greece;
> Η διαδρομή: Οι αθλητές θα ξεκινήσουν το κολύμπι μπροστά στην παρθένα παραλία Navarino Dunes και θα συνεχίσουν την ποδηλατική πορεία τους μέσα από αρχαίους ελαιώνες και πευκόφυτους λόφους με προορισμό το Costa Navarino. Ο μισός μαραθώνιος θα ξεκινήσει από εκεί με κατεύθυνση προς την Βοϊδοκοιλιά και τερματισμό πίσω στο Costa Navarino.

> Οι εγγραφές συμμετοχής στον αγώνα άρχισαν τον περασμένο Ιούνιο και μέσα σε μόλις 150 μέρες εξαντλήθηκαν.

> Οι 1.500 συμμετέχοντες -αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ελληνικό αγώνα τριάθλου- καλύπτουν ένα ηλικιακό φάσμα από 19 έως 73 ετών, ενώ το 81% είναι άνδρες και το 19% γυναίκες.

Πέρα από τον επίζηλο τίτλο του IRONMAN, ο οποίος δικαιωματικά απονέμεται σε κάθε συμμετέχοντα που ολοκληρώνει τον «τριπλό άθλο», η πρώτη αυτή ελληνική διοργάνωση έχει εξασφαλίσει 50 θέσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα IRONMAN «70.3» στη Νίκαια της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο 2019.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ