3 τρόποι για να γίνεις (πιο) έξυπνη (ναι, μπορείς να αυξήσεις το IQ σου!)


Tο αν μπορεί να ενισχυθεί με κάποιον τρόπο η νοημοσύνη μας είναι ένα ερώτημα που απασχολούσε πάντα τους ερευνητές. «Δεν είναι κακό να πιστέψουμε ότι αυτό είναι εφικτό» σχολιάζει ο δρ Alexander Haslam, καθηγητής Ψυχολογίας.

«Θα σε κινητοποιήσει να προσπαθήσεις πιο σκληρά σε κάθε πρόκληση» τονίζει. Εξάλλου, το φαινόμενο Flynn έχει δείξει ότι υπάρχει γενική αύξηση του IQ των ανθρώπων γενικά κατά 3 βαθμούς ανά δεκαετία, την οποία οι επιστήμονες αποδίδουν στην καλύτερη εκπαίδευση, φροντίδα υγείας και διατροφή.

Τι μπορείς να κάνεις;

Διαλογισμό
Έχει βρεθεί πως βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει το μέγεθος του εγκεφάλου, κάνει και τα δύο ημισφαίριά του να δουλεύουν ταυτόχρονα και ενισχύει τη συναισθηματική ευφυΐα, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Exploration of Consciousness.

The Mamagers Update:

Πώς να κάνεις διαλογισμό; Στην ουσία ο διαλογισμός στρέφει το μυαλό και την προσοχή «προς τα μέσα», μια διαδικασία που μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη συγκέντρωση σε μία μόνο σκέψη, εικόνα, αντικείμενο ή αίσθηση. Ένας ήσυχος χώρος διευκολύνει το διαλογισμό και η εξάσκηση δεν απαιτεί μια συγκεκριμένη στάση, παρότι είναι χρήσιμο να νιώθεις άνετα. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή όπως το Relax and Rest, που σου δίνει επιλογές 5, 13 ή 20 λεπτών με μουσική και φυσικούς ήχους.

Να παίξεις!
Δεν υπάρχουν καταληκτικά στοιχεία για το αν οι εγκεφαλικές ασκήσεις έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στη διανοητική σου επίδοση. «Παρότι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους σε συγκεκριμένες εργασίες, η βελτίωση σπάνια γενικεύεται σε άλλες δραστηριότητες και ικανότητες» λέει ο δρ Alexander Haslam. Μελέτη όμως του 2008 έδειξε πως ίσως είναι πιθανό να αυξήσεις τη νοημοσύνη σου σε σημαντικό βαθμό μέσω της εκπαίδευσης.

Τι να παίξεις: Οι νευροεπιστήμονες έχουν σχεδιάσει μια σειρά παιχνιδιών που ονομάζονται Lumosity (εφαρμογή και site) για να ενεργοποιείς ορισμένα μέρη του εγκεφάλου σου.

Κινήσου
Η αερόβια άσκηση έχει μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα οφέλη για τον εγκέφαλό σου και, σύμφωνα με έρευνα στο Behavioral Brain Research, αυτό οφείλεται σε κάποιες ορμόνες που αυξάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και μπορεί να βελτιώνουν τη μνήμη και τη διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων.

Τι άσκηση να κάνεις: Κάνε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτρια προς έντονη σωματική δραστηριότητα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αν όχι όλες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ