Ρακόμελο σε… παγωτό; Κι όμως υπάρχει και είναι και βραβευμένο! Θα το βρείτε μόνο στο Fatto a mano…


Ρακόμελο σε… παγωτό, αλλά και ανθότυρο – μέλι, θα μπορούσε να φτιάξει μόνο ένας Κρητικός. Και το έκανε για πρώτη φορά πριν 5 χρόνια μέσα στην Αττική κατακτώντας κοινό από παντού

Πρόκειται για τον Γιάννη Νύκταρη, τον άνθρωπο που παρέα με την ακούραστη σύζυγό του Ανδρονίκη τόλμησε να κάνει το πάθος του για τα παγωτά… gelateria! Και όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιάννης Νύκταρης: “Η σχέση μου με το παγωτό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία”
“Το Fatto a mano, ΔΕΝ είναι μια “μπίζνα”, και το παγωτό μου, δεν είναι ένα “προϊόν”. Το παγωτό για μένα δεν είναι τρόφιμο, δεν είναι γλυκό. Είναι μαγεία, είναι απόλαυση! Ανήκω στη γενιά που όταν μας στέλνανε οι θείοι μας για τσιγάρα στο περίπτερο, με τα ρέστα παίρναμε παγωτό. Περιμέναμε την παρέλαση την 25η Μαρτίου για να μας πάρει ο πατέρας μας το πρώτο παγωτό της χρονιάς, γιατί πριν ήταν κρύο, και θα πόναγε ο λαιμός μας. (Μύθος. Λεφτά δεν είχε ο φουκαράς). Μετράγαμε το καλοκαίρι πόσα μπάνια κάναμε στη θάλασσα, (όταν πηγαίναμε πρωί – απόγευμα, τα μετράγαμε για δίπλα) και πόσα παγωτά τρώγαμε (κρατούσαμε ξεχωριστό λογαριασμό για τους πυραύλους και τα κυπελλάκια, έτσι, για να υπάρχει ισορροπία) και το χειμώνα μελαγχολούσαμε που βλέπαμε το ψυγείο στο περίπτερο του Θωμά με λουκέτο και σκεπασμένο με ένα χοντρό νάιλον. Το να φτιάχνω παγωτό, είναι ακόμη ένα όνειρο που είχα την τύχη να κάνω πραγματικότητα. Το να βλέπω ένα παιδί να χαμογελάει τρώγοντας παγωτό, για μένα σημαίνει ότι τελικά υπάρχει ελπίδα. Τόσο απλά.

Το πάθος του Γιάννη για παγωτό, τον έκανε ιδιοκτήτη μιας gelateria που χτυπάει στα ίσα τις Ιταλικές, αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα και τεχνογνωσία. “Το Fatto a mano στην πραγματικότητα είναι ένα puzzle από κομμάτια που έχω μαζέψει στα ταξίδια μου με τη μηχανή, τα τελευταία 12 χρόνια. Κάθε μηχάνημα και προϊόν το έχω πρωτοδεί σε διαφορετικά μέρη. Όταν “ανακάλυψα” και το συγκεκριμένο παγωτό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σήμερα, τολμώ να πω, πως το καλύτερο παγωτό που έχω φάει είναι αυτό που φτιάχνω εγώ. Το ΔΙΚΟ μου…”.

Ο Γιάννης Νύκταρης είναι κοφτός (σαν γνήσιος Κρητικός). Όταν μιλάει για το κορυφαίο παγωτό, μιλάει μόνο για το δικό του. Πείτε και σκεφτείτε ότι θέλετε, αλλά πιστέψτε με, όταν δοκιμάσετε από το παγωτό του, απλά θα ανακαλέσετε.

Fatto a Mano: Όπως λέμε… το παγωτό στα αγνότερά του

«Στη Fatto a Mano δημιουργούμε και προσφέρουμε στον κόσμο, αυτό που επιθυμούμε όλοι, για τον εαυτό μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας: ένα αγνό παγωτό, υγιεινό, γευστικό, χωρίς το φόβο των χημικών ουσιών. Αυτό ήταν εξαρχής το σκεπτικό μας, το όραμά μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Γιάννης Νύκταρης σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει για την ιδέα του παγωτού του: “Εδώ όλα μας τα παγωτά είναι 100% φυσικά και μόνο. Για μένα το στοίχημα είναι να εντυπωσιάσω τον πελάτη, όχι με μια “περίεργη” γεύση, αλλά με μια απλή και προσιτή. Αφήνω την ιδέα και τη δόξα για “παγωτό κακαβιά”, σε άλλον. Προτιμώ να προσφέρω στον πελάτη ένα παγωτό καϊμάκι, η ένα σορμπέ σύκο, που θα του μείνουν αξέχαστα. Μόνο ελληνικό φρέσκο γάλα, φιστίκι Αιγίνης, θυμαρίσιο μέλι, κρόκος Κοζάνης, φρέσκα φρούτα εποχής, είναι κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του παγωτού μας, χωρίς καμία προσθήκη χρωστικής η αρωματικής ύλης. Ακόμη και το χωνάκι, το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι μπροστά στον πελάτη.

Φτιαγμένο στο χέρι, (αυτό άλλωστε σημαίνει Fatto a mano) και με δικιά μας συνταγή. Δε θα ήθελα ένα τέτοιο παγωτό να μπει σε ένα “πλαστικό” χωνάκι. Για τον πελάτη, αυτό είναι άλλη μια ένδειξη ότι τον προσέχουμε. Το μαγαζί, δεν έχει τίποτα το “πολύχρωμο” τίποτα το “φανταχτερό”, ή οτιδήποτε θα μπορούσε να σε αποπροσανατολίσει από την πραγματική ουσία, που τελικά είναι το ίδιο το προϊόν. Θα έλεγα ότι επικρατεί λιτή πολυτέλεια. Στο κέντρο του μαγαζιού δεσπόζει μια στρογγυλή περιστρεφόμενη βιτρίνα που αναδεικνύει το παγωτό και, μια τζαμαρία χωρίζει το κατάστημα λιανικής από το εργαστήριο, ώστε ο πελάτης να μπορεί να δει ανα πάσα στιγμή κάτω από ποιες συνθήκες και με τι υλικά φτιάχνεται το παγωτό που θα επιλέξει γι αυτόν ή τα παιδιά του. Επίσης, να προσθέσω ότι διοργανώνουμε κάποιες εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία, που τους δείχνουμε πως παρασκευάζεται ένα φυσικό παγωτό, ή ένα sorbet από φρέσκα φρούτα.

Ποιες είναι όμως οι best seller γεύσεις στο Fatto a mano;
Ο Γιάννης Νύκταρης απαντάει: “Είναι σαν να ρωτάς ένα γονιό να ξεχωρίσει τα παιδιά του. (Αστειεύομαι). Τα best sellers είναι κλασικά, η βανίλια Μαδαγασκάρης και οι σοκολάτες, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, στην Ελλάδα τουλάχιστον, καθώς και το καϊμάκι το οποίο το φτιάχνουμε με τον παραδασιακό τρόπο, στον κάθετο κάδο δηλαδή, μαστιχωτό, με πολύ πλούσιο ελληνικό σαλέπι. Και μαστίχα Χίου. Τα ανταγωνίζονται σε πωλήσεις το παγωτό ρακόμελο και το παγωτό με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη. Αυτά είναι και δυο από τα αγαπημένα μου, για το λόγο ότι τόσο η ιδέα, όσο και η συνταγή, είναι δικά μου και αντιπροσωπεύουν την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.”

Η βράβευση από τα Best Greek Food Awards για το 2018
Το Fatto a mano, μέσα από μια σκληρή διαδικασία που κράτησε 120 ημέρες από τις αρχές του χρόνου, κατάφερε να αναδειχθεί και με μεγάλη διαφορά στις Top 10 gelateria της Αττικής, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν κορυφαίο και αγνό προϊόν.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Περιστέρι Αττικής
Διεύθυνση: Κώστα Βάρναλη 21, 121 34 
Τηλ.: 210 57 77 407
Delivery: ΟΧΙ
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 π.μ. – 00:00 π.μ.
Κατηγορία βράβευσης 2018: Top 10 GELATERIA
Facebook page: Fatto a mano


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ