Αυτό είναι το διάσημο κεμπάπ του Μιχάλη που έκανε και τον Κοντιζά να υποκλιθεί στη γεύση του


Αυτό είναι το διάσημο κεμπάπ του Μιχάλη: Έκανε μέχρι και τον διάσημο σεφ Σωτήρη Κοντιζά να υποκλιθεί στην γεύση του

Τα χειροποίητα του Μιχάλη στο Ηράκλειο Αττικής γράφουν τη δική τους ιστορία. Το μακρόστενο μαγαζί της Δρυάδων στο νούμερο 9, ανοίγει από νωρίς το μεσημέρι για το κοινό.

Οι ετοιμασίες όμως ξεκινούν από πολύ πρωί. Πρέπει να ανακατευτούν τα κρέατα, να μπουν τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και να πλαθούν για να φτιάξουν το κεμπάπ βέργας. Το ίδιο και για το κοτόπουλο. Κόψιμο, μαρινάρισμα, πέρασμα στην βέργα.

Αυτό είναι το διάσημο κεμπάπ του Μιχάλη που έκανε και τον Κοντιζά να υποκλιθεί στη γεύση του

Ο Μιχάλης, παλιός κατασκευαστής ζωνών, έκλεισε το εργαστήριο πριν κάποια χρόνια και έφτιαξε τη δική του γωνιά. Πάντα του άρεσε να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με τα φαγητά. Κατάφερε λοιπόν, να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Οι λίγοι φίλοι που έτρωγαν τα χειροποίητα στην αρχή, δεν άργησαν να γίνουν εκατοντάδες άγνωστοι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

Στόμα με στόμα και μέρα με την μέρα, η φήμη του Μιχάλη εξαπλώθηκε και άρχισε να γεμίζει τα τραπέζια στο μαγαζί του. Όλοι ήθελαν και όλοι θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό κεμπάπ που ψήνει στα κάρβουνα.

Μεγάλος φαν του Μιχάλη, είναι ο διάσημος σεφ Σωτήρης Κοντιζάς. Είχε την τύχη να μεγαλώσει στην Καναπίτσα και να ζήσει αξέχαστες στιγμές με τον κυρ Παναγιώτη στη Νέα Ιωνία.

Όταν ένας σεφ, υποκλίνεται στο προϊόν σου και τολμάει να το πει δημόσια, τότε σίγουρα κάτι κάνεις πολύ καλά.

Δείτε τι είχε γράψει ο Κοντιζάς πριν κάποια χρόνια:

Τέσσερα Πανελλαδικά βραβεία για το κεμπάπ του

Ο Μιχάλης έχει στις προθήκες του μαγαζιού 4 Πανελλαδικά βραβεία για το κεμπάπ του. Δεν είναι δα και εύκολο να τα πάρεις ανάμεσα από τόσο ανταγωνισμό.

Για τους λάτρεις του αυθεντικού χειροποίητου κεμπάπ, θα έλεγα να πεταχτείτε μέχρι τη Δρυάδων.

Θα με θυμηθείτε όταν κόψετε και βάλετε το πρώτο κομμάτι στο στόμα σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ