Η πιο άγρια χώρα του δυτικού κόσμου

Με ανθρώπινη παρουσία που ξεκινάει από τον 9ο αιώνα, η Ισλανδία των 357.000 κατοίκων είναι η πιο απομακρυσμένη χώρα της Ευρώπης ευρισκόμενη στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τη Σκοτία. Η χώρα, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δανία το 1918 και έχει πρωτεύουσα την πόλη Ρέικιαβικ με πληθυσμό γύρω στους 123.500 κατοίκους (216.000 στην ευρύτερη περιοχή).

Η Ισλανδία έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε την τραπεζική κρίση του 2008, λόγω του Game Thrones του οποίου μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγιναν εκεί και, τέλος, λόγω των επιτυχιών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, παρότι εθνικό σπορ της χώρας θεωρείται το χάντμπολ.

Πολιτικά, η Ισλανδία έχει ένα κλασικό σύστημα που χωρίζει τα πολιτικά κόμματα σε αριστερά, κεντρώα και δεξιά με μεγαλύτερα κόμματα να είναι το Κόμμα Ανεξαρτησίας, το Προοδευτικό Κόμμα και το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα τα οποία κυβερνούν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Katrín Jakobsdóttir.

Πρόκειται πάντως για μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – είναι η 4η πλουσιότερη του κόσμου σε κατά κεφαλήν εισόδημα σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2017, ενώ είναι γνωστή για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό της σύστημα.

Αυτό, πάντως, που σίγουρα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της και ερεθίζει τους δυνητικούς εξερευνητές της, είναι τα καθηλωτικά άγρια τοπία της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here