Γιατί στην εγκυμοσύνη δεν συγκρατούμε την όρεξή μας;


Ξυπνάτε στις 3 η ώρα το βράδυ και θέλετε απεγνωσμένα σοκολάτα (που δεν υπάρχει στο σπίτι), ντολμαδάκια της μαμάς σας ή εκείνο το ονειρεμένο παρφέ από το ζαχαροπλαστείο που φυσικά είναι κλειστό. Ο σύζυγός σας νομίζει ότι του κάνετε πλάκα ή καψόνια. Τι σας συμβαίνει;

Μήπως… το θέλει το παιδί, όπως λένε οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας; Ή μήπως βρίσκετε την ευκαιρία λόγω εγκυμοσύνης να ζητάτε ό,τι σας έρθει στο μυαλό; Εσείς δεν ήσαστε έτσι… Πώς αλλάξατε;

Καταρχάς, οι ορμόνες έχουν αποτρελάνει τον οργανισμό σας. Ό,τι πριν την εγκυμοσύνη σας φαινόταν ωραίο, τώρα το απεχθάνεστε και το αντίθετο. Επίσης, έχει αλλάξει όχι μόνο το γούστο αλλά και η γεύση σας αφού επηρεάζεται από τις ορμονικές αλλαγές της εγκυμοσύνης και από το σάλιο- ναι, και αυτό έχει αλλάξει!

Γιατί σας έρχεται η ξαφνική όρεξη να φάτε κάτι συγκεκριμένο; Γιατί πιθανόν ο οργανισμός σας προσπαθεί να αναπληρώσει στοιχεία που του λείπουν. Για παράδειγμα, αν ζητάτε διακαώς ένα γλυκό, ίσως έχετε πεσμένο ζάχαρο!

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το στρες που έχει κατακλύσει τον οργανισμό σας. Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός που θα έρθει, η μητρότητα για πρώτη φορά, όλα αυτά είναι φυσικό να σας αγχώνουν. Και ξέρετε τι κάνουμε όταν έχουμε στρες: Τρώμε!

Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι φυσιολογικό!

Και μην ανησυχείτε ότι οι λιγούρες θα σας παχύνουν. Αν ακολουθείτε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής και αν ασκείστε λίγο, ας φάτε και αυτό το παρφέ. Αύριο το πρωί το ζαχαροπλαστείο θα είναι ανοιχτό!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ