Το νέο Honda Civic Type R θα έχει 400 ίππους και 4κίνηση


Στην… πρίζα έχει μπει και η Honda (όπως και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες), η οποία ανακοίνωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ότι έως το 2025 όλα τα μοντέλα της θα διαθέτουν ηλεκτροκίνηση, είτε ως αμιγώς ηλεκτρικά ή ως υβριδικά.

Κάτι που σημαίνει ότι και το μελλοντικό Honda Civic Type R δεν θα ξεφύγει από τη φρενίτιδα του ηλεκτρισμού και θα είναι υβριδικό. Γεγονός που ίσως να μην αρέσει στους φανατικούς οπαδούς του μοντέλου, ωστόσο θα υπάρξει αύξηση της ισχύος και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε με ακριβή στοιχεία, καθώς το υπάρχον Civic θα πωλείται έως το 2021, ενώ στα μέσα του ίδιου έτους θα κάνει την εμφάνισή του το νέο Civic Type R, το οποίο θα λανσαριστεί το 2022.

Ειδησεογραφικά μέσα από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι το επόμενο κορυφαίο Civic θα συνδυάζει ένα 2.0 λτ. VTEC TURBO κινητήρα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το μηχανικό σύνολο βενζίνης θα κινεί τους εμπρός τροχούς και οι ηλεκτροκινητήρες θα στέλνουν την ισχύ στους πίσω τροχούς. Κάτι που σημαίνει ότι το μελλοντικό Civic Type R θα είναι το πρώτο τετρακίνητο στην ιστορία του (και υβριδικό), με την απόδοση να είναι τουλάχιστον στους 400 ίππους και τις επιδόσεις να είναι αισθητά καλύτερες από τις ήδη πολύ καλές του υπάρχοντος μοντέλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ