Καιρός: Έντονα φαινόμενα «σαρώνουν» τη χώρα – Προσοχή τις επόμενες ώρες


Καιρός ΤΩΡΑ: Συνεχίζεται και την Τετάρτη (13/03/2019) η επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας που εδώ και αρκετές ώρες πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη, τις βροχές αλλά και τις ισχυρές καταιγίδες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκαν λίγες μόλις ώρες, ώστε ο υδράργυρος να κάνει θεαματική «βουτιά» σε περιοχές, όπως η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το meteo.gr, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοζάνης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα έφτασε στους 20.6 βαθμούς, ενώ στις 13:30 σήμερα, η θερμοκρασία ήταν στους 1.9 βαθμούς (διαφορά 18.7 βαθμοί).

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, την Τετάρτη 13/03 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, κατόπιν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση (Χάρτης 2).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ