Παγκόσμια ανάκληση Alfa Romeo Giulia και Stelvio


Η Fiat-Chrysler Automobiles ανακαλεί πάνω από 60.000 Alfa Romeo Stelvio και Giulia, λόγω προβλήματος λειτουργίας στο ενεργό cruise control.

Συγκεκριμένα, ενδέχεται το σύστημα να παραμένει εν λειτουργία σε περίπτωση που ο οδηγός πατήσει το φρένο, ενώ δεν αποκλείεται το όχημα ακόμα και να επιταχύνει ακούσια. Σε όλα τα συστήματα ενεργών cruise control, με το που ασκηθεί πίεση στο πεντάλ του φρένου απενεργοποιούνται. Στις Giulia και Stelvio που φέρουν το ανάλογο σύστημα, το αυτοκίνητο μπορεί να συνεχίζει να επιταχύνει, αυξάνοντας την ταχύτητα πάνω από το προκαθορισμένο όριο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο λογισμικό των ηλεκτρονικών, με την FCA να δηλώνει πως αρκεί μια απλή αναβάθμιση για να επιλυθεί το ζήτημα. Η ανάκληση αφορά περισσότερες από 60.000 Alfa παγκοσμίως, με την πλειοψηφία να αφορά την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών (19.000 αυτοκίνητα), ενώ ο Καναδάς προσθέτει άλλα 1.600. Στον υπόλοιπο κόσμο, θα κληθούν περί 40.000 κάτοχοι Alfa να επισκεφθούν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, με το πρόγραμμα ανάκλησης να περιλαμβάνει τις Giulia παραγωγής 2017-2019 και Stelvio 2018-2019.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα περιστατικό, στο οποίο να εμπλέκεται το ανωτέρω ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα ανακάλυψε υπάλληλος σε αντιπροσωπεία της Alfa Romeo, o οποίος έσπευσε να συντάξει αναφορά και να ενημερώσει τα κεντρικά της FCA για την δυσλειτουργία του cruise control.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ