Εκλογές 2019: Ο Ν. Μπελαβίλας παρουσίασε το πρόγραμμα του για το αστικό πράσινο στον Πειραιά


Τις προτάσεις πάνω στις οποίες έχει δουλέψει ερευνητική ομάδα για το Αστικό Πράσινο, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

«Ο Πειραιάς διαθέτει μόλις 1,56 τμ πρασίνου/κάτοικο, ενώ η Αθήνα έχει 2,55 τμ πρασίνου/κάτοικο. Τα ελληνικά και ευρωπαϊκά στάνταρντ απαιτούν 8 τμ/κάτοικο. Αυτό πρέπει και θέλουμε να το αλλάξουμε», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανέφερε ότι οι βόρειες συνοικίες, η Δ’ και η Ε’ Κοινότητα (Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά, Μανιάτικα, Αγία Σοφία και Άγιος Δημήτριος), βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με ακόμη χειρότερη κατάσταση από το Κέντρο και την Πειραϊκή. Σύμφωνα με τον Νίκο Μπελαβίλα «οι δικαιολογίες ότι ο Πειραιάς δεν διαθέτει χώρους για πάρκα και πλατείες δεν ισχύουν» και εξήγησε ότι μπορούν να βρεθούν τρόποι ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι από τις καταλήψεις, «με εξορθολογισμό και τήρηση της νομιμότητας των χώρων των καταστημάτων αναψυχής».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ,σημείωσε, ότι οι μητροπολιτικές ζώνες πρασίνου που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της πόλης είναι τρεις:

«Η πρώτη ζώνη, είναι η ακτή της Πειραϊκής από το Παλατάκι έως τη Ζέα και τη Καστέλα, από την πλατεία Αλεξάνδρας έως το ΣΕΦ. Είναι αυτός ο χώρος που θα γίνει ο Μεγάλος Αρχαιολογικός Περίπατος του Πειραιά.

Η δεύτερη ζώνη, είναι η ενότητα Νέου Φαλήρου, με τις υπάρχουσες πράσινες εκτάσεις του ΣΕΦ, τα οικόπεδα που περιβάλουν το Στάδιο Καραϊσκάκη και τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Αυτά αποτελούν τον άλλο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου που θα ενώσει τον Πειραιά με το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Φαληρικού Όρμου δίνοντας στην πόλη και τον πόλο Λαϊκού Αθλητισμού Νέου Φαλήρου.
Τέλος, η τρίτη σημαντική ζώνη πρασίνου, είναι η ενότητα που αρχίζει από την Ηετιώνεια Πύλη, το πάρκο των «γραμμών» και φθάνει έως το συγκρότημα Λεύκας-Ρετσίνα-Δηλαβέρη-Εργοστασίου ΟΣΕ. Μιλάμε για το πράσινο τόξο με το αρχαιολογικό πάρκο Ηετιώνειας-ΣΣ Αγίου Διονυσίου στη μία άκρη και το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων που εγκαινιάζουμε σε λίγους μήνες στην άλλη».

Εκλογές 2019 – Οριστικό: Αυτό είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: Πότε θα ανακοινώσει τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ