Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο και η ΝΔ θα ηττηθεί – Θα πιουν ένα – ένα τα πικρά ποτήρια


Για ένα «ιστορικό σταυροδρόμι» μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή και πως το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015 δεν έμεινε μετέωρο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι βρίσκονται ακόμη μπροστά μας κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες.

«Φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του είπε ότι «έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία».

«Αποδείχθηκε ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και των διαρκών καταναγκασμών» υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα πως οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο, προειδοποιώντας μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία ότι θα ηττηθεί.

«Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ», τόνισε.

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως «όλα τα κοινωνικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθούν μέσα σε μια νύχτα, αν ποτέ ο κ. Μητσοτάκης επιστρέψει στην εξουσία».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ