Εκλογές 2019 – Πατούλης: Επίσκεψη στον δήμο Αλίμου


Περιφερειακές εκλογές 2019: “Το παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος υγείας, ευεξίας, ναυταθλητισμού και εκπαίδευσης”, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη, κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Αλίμου.

«Θα επενδύσουμε σε αυτόν τον τομέα με στόχο να πάμε με ταχύτερα βήματα στην ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Πατούλης στον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, μετά την ενημέρωση που του παρείχε ο τελευταίος για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, αλλά και στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου.

Υπογραμμίστηκε πως σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού, το “Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος”, αλλά και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή όπως είναι το αρχαίο θέατρο, στόχος είναι να εξελιχθεί η περιοχή σε ένα σημαντικό τουριστικό πόλο της Αττικής.

Αποψη με την οποία συμφώνησε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας πως «κλειδί για την ανάπτυξη της Αττικής είναι η επένδυση στον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε θα επενδύσουμε στην ενίσχυση του τουρισμού υγείας, του συνεδριακού τουρισμού, της ενίσχυσης των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων των ναυτικών ομίλων της περιοχής και του τουρισμού ευεξίας, με υποδομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. «Μαζί με τους Δημάρχους θα δουλέψουμε για την ισότιμη ανάπτυξη της Αττικής», τόνισε επιγραμματικά.

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Αλίμου τόνισε την ανάγκη υπογειοποίησης τμημάτων της λεωφόρου Ποσειδώνος και της κατασκευής πεζογεφυρών προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων στο παραλιακό μέτωπο.

Ακολούθως μετέβησαν στο Αρχαίο Θέατρο της περιοχής, στη Μαρίνα Αλίμου όπου επισκέφθηκε το δημοτικό κολυμβητήριο και το Ναυτικό Όμιλο, στο ΚΕΠ Αλίμου και συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Αλίμου Β.Τσαμήτα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ενημερώθηκε για τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους δήμους του παραλιακού μετώπου μπορούν να μετατραπούν σε ένα τουριστικό πόλο αξιώσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε « θα επενδύσουμε από κοινού με τους δημάρχους μέσα από ένα συντονιστικό κέντρο που θα συνδέει την περιφέρεια Αττικής και με τους 66 δήμους, προκειμένου να επιτευχθεί η ισότιμη ανάπτυξη τους. Κανείς δήμαρχος δεν θα είναι μόνος του».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ