Άγριος καβγάς: «Αρπάχτηκαν» Καββαδία – Μεγαλοοικονόμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Ισορροπίες τρόμου διατηρούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των βουλευτών, να στείλει μηνύματα ενόψει των δύσκολων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και να δράσει «πυροσβεστικά» σε εντάσεις και αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα αίματα άναψαν καθώς κάποιοι βουλευτές ένιωσαν πως θα μπορούσαν να μιλήσουν με μεγαλύτερη άνεση χωρίς όμως να υπολογίζουν στις αντιδράσεις των συναδέλφων τους.

Όπως για παράδειγμα η Αννέτα Καββαδία, η οποία «κάρφωσε» τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Η αντιπαράθεση ήταν τέτοιας έντασης που η Θ. Μεγαλοοικονόμου εγκατέλειψε την αίθουσα για να κάνει τσιγάρο ακολουθούμενη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Νεκτάριο Σαντορινίο οι οποίοι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Η Αννέτα Καββαδία θύμισε πως οι βουλευτές δεν θα κάνουν παρεμβάσεις life style αλλά και ότι θα τηρούν το εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ. Η αναφορά αυτή ξεκάθαρα φωτογράφιζε την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία έχει εμφανιστεί στο κανάλι του Φαλήρου ενώ τις προηγούμενες μέρες μέχρι που τραγούδησε ένα αυτοσχέδιο άσμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Στην επισήμανση της Αννέτας Καββαδία αντέδρασε λέγοντας πως «έχω ψηφίσει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και δύσκολα. Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει, δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπιτάκι μου, να πάρει και την έδρα ο Καλλιάνος». Στην κόντρα παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σχολίασε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο».

Η Αννέτα Καββαδία από την πλευρά της θύμισε πως «και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά εδώ, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα τα πω;»

Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην πορεία των διαφόρων υποθέσεων στη δικαιοσύνη και απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναρωτήθηκε γιατί «άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι!» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση «το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία».

Τον διάδοχό του εγκάλεσε ο Σταύρος Κοντονής για την πρωτοβουλία του νομοσχεδίου για τον Ποινικό Κώδικα. Ο πρώην υπουργός θύμισε πως «είχα επιχειρήσει και εγώ να κάνω αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική. Κακώς τον έφερες έπρεπε να γίνει νέα νομοπαρασκευαστική, όπως είχα προτείνει, να δουν τα λάθη».

Απαντώντας ο Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε έτοιμος να αποσύρει το νομοσχέδιο αν δεν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει.

Η συζήτηση στράφηκε και γύρω από την επικείμενη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση με μερίδα βουλευτών να προκαλούν την αντίδραση του Νίκου Βούτση όταν ζήτησαν να «στήσουν» την ψηφοφορία για το άρθρο 32 (προεδρική εκλογή) ώστε να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε και το άρθρο 30. «Δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια» ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

Σε άλλο σημείο ο Σταύρος Κοντονής τα «έβαλε» με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για την υπόθεση του Δρομέα. «Δεν γίνεται να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο», φέρεται αν είπε ο πρώην υπουργός.

Από την πλευρά της Νίνα Κασιμάτη η οποία είχα διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση ότι διέρρευσε το ψηφοδέλτιο της ενώ απαίτησε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία οι Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Χρήστος Καραγιαννίδης ως υπαίτιοι της διαρροής. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως αυτή έγινε από την αντιπολίτευση κλείνοντας την συζήτηση.

Βλέποντας τους βουλευτές του να στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, ο Αλέξης Τσίπρας με μια σύντομη παρέμβαση στο τέλος επιχείρησε να τονώσει το ηθικό τους σχολιάζοντας πως «ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κ.Ο.» ενώ τους κάλεσε «να μη τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος για να δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ