Τραγωδία στο Μάτι: Στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με την πρόβλεψη του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα βάσει της οποίας μειώνεται στο μισό η απειλούμενη ποινή για περιπτώσεις όπως οι φονικές καταστροφές σε Μάτι και Μάνδρα, έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια θα εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο παραμένει κακούργημα.

Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα. Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here