Μία από τις ομορφότερες vintage Aston Martin ψάχνει νέο γκαράζ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά grand tourer όλων των εποχών, που μάλιστα το βρετανικό luxury brand κατασκεύασε σε μόλις σε 75 αντίτυπα, βγάζει στο σφυρί ο οίκος δημοπρασιών Auxietre & Schmidt. Ο λόγος για μία Aston Martin DB4GT του 1960, που αντιπροσωπεύει στο απόλυτο τις αρχές της εταιρείας και είναι ένα από τα πιο ποθητά οχήματα για όσους ασχολούνται με συλλογές που σχετίζονται με τους τέσσερις τροχούς.

Παρά τα 60 χρόνια της ηλικίας της, η DB4GT παραμένει γοητευτική και ασφαλώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του combo πολυτέλειας-ταχύτητας που καθιέρωσε γενικότερα τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία τη δεκαετία του 1960 στο διεθνές στερέωμα της αυτοκίνησης.

Μία από τις ομορφότερες vintage Aston Martin ψάχνει νέο γκαράζ

Οι μηχανικοί της Auxietre & Schmidt πραγματοποίησαν αρκετές δοκιμές για να διαπιστώσουν σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται το αυτοκίνητο και η αλήθεια είναι ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα: Ο κινητήρας της, έχοντας υποστεί επισκευές και βελτιώσεις τις δύο τελευταίες δεκαετίες αποδίδει άψογα, σχεδόν όπως η πρωτότυπη εκδοχή του ενώ κάποια μέρη της έχουν αντικατασταθεί από αυθεντικά ανταλλακτικά της Aston Martin.

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 2

Τελευταίος ιδιοκτήτης της ήταν ο Καναδός Ian Dalglish, ο οποίος συμμετείχε αρκετά συχνά σε ράλι vintage αυτοκινήτων με το εν λόγω όχημα, φροντίζοντας για την άψογη συντήρησή του.

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 3

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα αντίστοιχο μοντέλο, αγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s έναντι €2.806.951. Όπως αντιλαμβάνεσαι και αυτή η DB4GT θα καταλήξει στο γκαράζ κάποιου συλλέκτη με αρκετά δυνατό πορτοφόλι.

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 5

Όλοι οι υπόλοιποι πάντως μπορούμε να βολευτούμε με το εντυπωσιακό λεύκωμα The Aston Martin Book, που είναι σαφώς πιο προσιτό οικονομικά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ