Se xting: Πώς να το κάνεις σωστά σε 8 βήματα!


Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της American Psychological Association, το 88% των ενηλίκων δηλώνουν ότι έχουν ανταλλάξει πονηρά SMS με το/τη σύντροφό τους. Μάλιστα, σε ποσοστό 75% αποκαλύπτουν ότι έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης, ενώ το 45% περίπου σε κάποια περιστασιακή. Και γιατί όχι;

Τα ζευγάρια που δεν αποκλείουν το sexting από το ερωτικό μενού της σχέσης τους δηλώνουν πιο ευχαριστημένα από τη σεξουαλική ζωή τους και τη σχέση τους γενικότερα. «Αν το sexting δεν πρόσφερε κάτι, δε θα ήταν τόσο πολλοί αυτοί που το κάνουν» τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, Emily Stasko, από το Πανεπιστήμιο Drexel. «Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι το κάνουν αποκομίζουν κάτι θετικό». Όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, ανταλλάσσοντας μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο, δυο σύντροφοι έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν όσα ίσως διστάζουν να ζητήσουν στο κρεβάτι κι αυτό με τη σειρά του μπορεί να μετατρέψει την πράξη σε κάτι πιο έντονο και ικανοποιητικό.

«Συχνά προτείνω το sexting σαν μια πρακτική που μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να ανανεώσουν τη σχέση τους» λέει η Patti Britton, κλινικός σεξολόγος στο Σαν Φρανσίσκο. «Όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν κουραστεί από τη ρουτίνα, έχουν “βαρεθεί” ο ένας τον άλλο ή χαρακτηρίζουν τη σχέση τους “σεξουαλικά πεθαμένη”, υπάρχει η πιθανότητα στον ψηφιακό κόσμο να ανακαλύψουν εκείνα τα “δομικά υλικά” που θα τους επιτρέψουν να ξαναχτίσουν την ερωτική επαφή τους σε στέρεες βάσεις».

Και μπορεί αυτά τα στοιχεία να αφορούν ζευγάρια που ζουν πολύ μακριά από εσένα, όμως γιατί να αποκλείσεις το ενδεχόμενο μερικά καυτά μηνύματα να είναι αυτό το «κάτι» που λείπει για να απογειώσει τον αισθησιασμό στη σχέση σου;

Δοκίμασέ το, αλλά χωρίς να διακινδυνεύσεις διάφορα απρόοπτα, ακολουθώντας τους εξής κανόνες:

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις!

Μπορείς, αν θες, να διανθίσεις το διάλογο με φωτογραφίες, αλλά υπό έναν όρο: φρόντισε να μην εμφανίζεται το πρόσωπό σου ή κάτι που μπορεί να προδώσει την ταυτότητά σου (ποτέ δεν ξέρεις αν αυτές οι εικόνες διαρρεύσουν στο Διαδίκτυο). Σε καμία περίπτωση μη στείλεις γυμνή φωτογραφία σου, ακόμα κι αν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον παραλήπτη της. Το κυβερνοσύμπαν είναι ένα χάος και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη ότι τα αρχεία θα παραμείνουν στη συσκευή για την οποία προορίζονταν. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να αφήσεις την εικόνα να μιλήσει μόνη της, αλλά να τη χρησιμοποιήσεις για να προσθέσεις «ατμόσφαιρα». Προτίμησε υπαινικτικές εικόνες που λένε πολλά χωρίς να τα δείχνουν, αφήνοντας τον πρώτο λόγο στη φαντασία.

Timing is everything!

Μην αρχίσεις το sexting πολύ νωρίς. Εάν η σχέση σας είναι ακόμα πολύ νέα, η τετ- α-τετ επικοινωνία είναι πάντα προτιμότερη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε τα sexts από τις συνομιλίες σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα SMS μόνο για να αφήσετε κάποιες… υποσχέσεις και να προσπαθήσετε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο από κοντά.

Άφησε τη φαντασία να καλπάσει, αλλά…

Μη γράφεις στα μηνύματά σου πράγματα που δεν εννοείς και δε σκοπεύεις να πραγματοποιήσεις ποτέ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλιναγωγήσεις τη φαντασία σου. Εάν όμως αναφέρεσαι σε κάτι που δεν έχεις σκοπό να μεταφέρεις από τη σφαίρα της φαντασίωσής σου στο κρεβάτι σου, τουλάχιστον κάν’ το σαφές από την αρχή.

Ανταποκρίσου

Δώσε σαφή εικόνα για το πώς νιώθεις όταν διαβάζεις ένα sext. Εάν σου άρεσε κάτι που έγραψε ο σύντροφός σου, πες του το. Αν κάτι δε σου αρέσει, πες το πάλι. Μην ξεχνάς ότι σ’ αυτό το είδος επικοινωνίας ο ένας δε βλέπει τις αντιδράσεις του άλλου όταν λαμβάνει το μήνυμα και είναι δύσκολο να αποφασίσει αν είναι σε καλό δρόμο ή όχι. Φρόντισε να δίνεις στοιχεία ώστε να τον ενθαρρύνεις.

Μην τα δίνεις όλα αμέσως

Το ζητούμενο στο sexting είναι να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα σεξουαλικής έντασης η οποία κλιμακώνεται σταδιακά, καθώς οι δύο συμμετέχοντες προσθέτουν λάδι στη φωτιά με κάθε φράση, κάθε φωτογραφία, κάθε περιγραφή, κάθε υπόσχεση. Επιπλέον, αν αποκαλύψεις πολύ γρήγορα τις προθέσεις σου, μπορεί ο άλλος να νιώσει ότι «απειλείται», ιδιαίτερα αν η σχέση είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα και δε γνωρίζεστε πολύ καλά. Εάν είσαι εσύ που στέλνεις το πρώτο sext, το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις με έναν απλό υπαινιγμό και να δώσεις στον άλλο την επιλογή να το συνεχίσει σε πιο βαθιά νερά ή όχι. Όπως στο «κανονικό» σεξ, στο sexting τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα.

Προσοχή στη διόρθωση!

Απενεργοποίησε τη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης στο κινητό σου. Διαφορετικά κινδυνεύεις να στείλεις το μήνυμα ότι θα τον περιμένεις το βράδυ στο κρεβάτι «φυσώντας ζαρντινιέρες» (αντί «φορώντας ζαρτιέρες»).

Γράψε υπεύθυνα

Μη στείλεις ποτέ sext αν έχεις πιει ένα (και δύο και τρία) ποτήρι κρασί παραπάνω. Υπάρχει ο κίνδυνος να στείλεις το λάθος μήνυμα στον λάθος άνθρωπο. Σκέψου πώς θα ένιωθες αν ένα πονηρό μήνυμα που προοριζόταν για το σύντροφό σου κατέληγε στο κινητό του προϊσταμένου ή του διευθυντή σου…

Διάβασε επίσης: Τι θέλουν οι άντρες στο κρεβάτι; Oι συντάκτες του Νο 1 αντρικού site Askmen.gr μας απαντούν! (Κατάλληλο άνω των 18)

Πάτα delete

Όταν τελειώσετε την «καυτή» συνομιλία σας, σβήσε όλα τα μηνύματα, τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα απεσταλμένα. Όχι μόνο δε θέλεις να αφήσεις ντοκουμέντα που ίσως κάποια στιγμή πέσουν σε λάθος χέρια (μαζί με το κινητό σου), αλλά μπορεί κι εσύ η ίδια να νιώσεις άβολα διαβάζοντας σε άσχετο χρόνο τον προσωπικό σας «διάλογο».

Μην το παρακάνεις με τα emojis

Εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε να διανθίζουμε τις ψηφιακές συνομιλίες μας με αυτά. Επιπλέον, είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να στείλεις μια καλημέρα στην κολλητή σου ή ένα μήνυμα ότι θα αργήσεις στο ραντεβού σου. Ωστόσο, στο πλαίσιο ενός διαλόγου που έχει σκοπό να είναι σέξι, όπως καταλαβαίνεις ένα χαριτωμένο αρκουδάκι που κλείνει το μάτι μάλλον δεν έχει καμία θέση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ