Στρέφεται στα SUV η Mitsubishi για να επιβιώσει


Τέλος εποχής για τα σπορ μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, μιας και η προσοχή μηχανικών και σχεδιαστών θα στραφεί στην εξέλιξη νέων SUV μοντέλων.

Μπορεί η πρόθεση αυτή της Mitsubishi να στεναχωρεί όλους όσους είχαν την αφίσα του Lancer Evolution στο παιδικό τους δωμάτιο, αλλά ως φαίνεται τα μεγαλοστελέχη της μάρκας δεν έχουν καμία πρόθεση να δημιουργήσουν σπορ μοντέλο αντάξιο του παρελθόντος.

Όπως ανέφερε κι ο επικεφαλής της μάρκας, κ. Rob Lindley, η φίρμα δεν έχασε το δρόμο της, τουναντίον θέλει να επενδύσει στην εξέλιξη νέων SUV. «Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στα SUV, στα crossover, στην τετρακίνηση και στις εναλλακτικές πηγές καυσίμων. Είχαμε επενδύσει σε πολλά αμαξώματα, αλλά πλέον το ενδιαφέρον μας είναι έντονο για τα SUV», δήλωσε ο κ. Lindley.

Όπως διαφαίνεται κι από τις δηλώσεις του κ. Lindley, η Mitsubishi χαράζει δικό της δρόμο, συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες ιαπωνικές εταιρείες οι οποίες φέρνουν στην αγορά σπορ μοντέλα, μένοντας πιστή στην απόφαση της να λανσάρει νέα SUV, επενδύοντας πολλά στην εν λόγω κατηγορία, με τον Lindley να μας εξηγεί: «Πουλάμε 1,2 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο παγκοσμίως. Αν θέλουμε η εταιρεία να είναι βιώσιμη, πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια κατηγορία, μιας και αν προσπαθήσεις να είσαι σε όλες τις αγορές και τις κατηγορίες τότε θα είναι δύσκολο να επιβιώσεις».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ