Teaser από την Fisker για το ηλεκτρικό της crossover


Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανάρτησε ο Henrik Fisker το πρώτο σκίτσο από το επερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό του SUV μαζί με κάποιες πληροφορίες. Όπως το ότι θα λανσαριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Επίσης ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αναφέρει πως θα κοστίζει λιγότερο από 40.000 δολάρια όταν η στάνταρ μπαταρία των 80 kWh θα διασφαλίζει μία αυτονομία στα περίπου 480 km!

Από εκεί και πέρα αναφέρει πως το SUV θα είναι τετρακίνητο, κάτι που λογικά σημαίνει πως θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα. Ο Fisker λέει πως δεν θα υπάρχουν παραδοσιακοί dealer αφού θα προσφέρεται η δυνατότητα απευθείας πώλησης απευθείας ή από όποιον ενδιαφέρεται να μεσολαβήσει με τον τελικό αγοραστή. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της τεχνικής υποστήριξης.

Πάντως ο Henrik Fisker (o οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων την Aston Martin Vantage, την BMW Z8 κ.α.) δεν έχει ακόμη καταφέρει να φανεί συνεπής αφού υπάρχουν καθυστερήσεις στο λανσάρισμα του ηλεκτροκίνητου EMotion, που έχει αυτονομία άνω των 650 km και τιμή στις ΗΠΑ στα περίπου 120.000 δολάρια. Ο Fisker ποντάρει πολλά στην επαναστατική τεχνολογία μπαταριών τύπου solid state, την οποία υποστηρίζει ως επενδυτής η Caterpillar.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ