Μυριέλλα Κουρεντή: «Είχα νευρική ανορεξία, αλλά ευτυχώς είχα τη στήριξη των γονιών μου»


Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η Μυριέλλα Κουρεντή πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Χαμάμ γυναικών» σε έναν εκρηκτικό ρόλο και ένα φινάλε συγκλονιστικό, οπού την βλέπουμε να βγαίνει γυμνή στη σκηνή.

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Χάι για την παράσταση ενώ αποκάλυψε τη περίοδο που έπασχε από νευρική ανορεξία.

«Όταν είχα διαβάσει πρώτη φορά το έργο, πριν χρόνια, στα αγγλικά, ένας ρόλος μου άρεσε, της Αυγής. Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, αλλά ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβώς της συνέβη. Ένα παιδί ταλαιπωρημένο, κυκλοθυμικό, πολύ ιδιαίτερο και με αυτισμό. Δεν γεννιέσαι απαραίτητα με αυτισμό. Όταν ξαναδιάβασα το έργο στα ελληνικά, μου το πρότεινε ο Βασίλης Μπουρούσης, με ρώτησε ποιος ρόλος μου άρεσε περισσότερο και του απάντησα της Αυγής. Για μένα είναι ο πιο δύσκολος ρόλος, αλλά και κωμικοτραγικός. Έχει πολλά σημεία που γελάς, κι άλλα που στεναχωριέσαι και κλαις. Επειδή ήμουν σε μια σειρά και δεν προλάβαινα να πάρω κιλά συζητώντας το με τη Βάσια Παναγοπουλου, αποφασίσαμε να το παρουσιάζουμε, εκθέτοντας το θέμα της βουλιμίας, θεωρώ ότι το φαγητό σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Το λατρεύω», λέει και συνεχίζει:

«Έχω κόψει, εδώ και χρόνια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Είμαι υπερκινητική και ό,τι τρώω το καίω. Χάρηκα που αναφερόμαστε στη βουλιμία, γιατί το φαγητό είναι από τις ελάχιστες απολαύσεις που μας έχουν μείνει. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Είχα νιώσει κι εγώ ένοχη που έτρωγα και αυτό μου το είχε περάσει ο περίγυρος μου. Μικρή, είχα νευρική ανορεξία, αλλά ευτυχώς είχα τη στήριξη των γονιών μου κι ενός κάλου διατροφολόγου»

Το έργο λοιπόν ήρθε κι έδεσε με τα μηνύματα που ήθελε να περάσει και σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός.

«Θεωρώ πως μια γυναίκα, για να νιώθει όμορφη, πρέπει να ξεκινάει από μέσα της. Έχω γνωρίσει πολύ αδύνατες κοπέλες, στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δυστυχισμένες. Η καλύτερη φίλη μου, θεωρείται παχιά. Αλλά, όταν την γνωρίζεις, έχει τόσο πλούτο ψυχής, αυτοπεποίθηση, αυτοσαρκάζεται και όταν περπατάμε στον δρόμο, περισσότεροι άντρες κοιτάνε εκείνη, παρά εμένα. Η ουσία είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. ν” αγαπάς το σώμα σου. Και το δικό μου σώμα, αλλά και αυτών που βγαίνουν στην τηλεόραση, δεν είναι τέλειο. Πέφτει το photoshop του αιώνα και το ξέρουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς», καταλήγει.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ