Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του για να βγάλει όσα χρήματα θέλει κι εκείνος επέστρεψε με την απόδειξη ανάληψης


Ένα πρωτόγνωρο συμβάν το οποίο έλαβε χώρα στο Νιούκαστλ της Μεγάλης Βρετανίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού η απόφαση ενός άντρα να δώσει την αναληπτική του κάρτα σε έναν άστεγο ώστε να σηκώσει όσα χρήματα επιθυμούσε εκείνος, έχει γίνει διεθνές viral

Ειδικότερα, όλα άρχισαν όταν ο Τζακ Φάντα, ένας εργάτης οικοδομής από την πόλη των ανθρακωρύχων έκανε το διάλειμμά του σε κατάστημα εστίασης κοντά στο κλαμπ όπου εργαζόταν.

Λίγο πιο πέρα βρισκόταν μία παρέα νεαρών, οι οποίοι απολάμβαναν τα ποτά τους, όταν ένας άστεγος άντρας τους πλησίασε, ζητώντας τους παράλληλα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Αρχικά, οι πιο πολλοί εκ των νεαρών δίστασαν στη θέα του γενειοφόρου άστεγου, ωστόσο όλα άλλαξαν άρδην όταν εξ αυτών, αφότου έδωσε στον άστεγο την αναληπτική του κάρτα της τράπεζας και τον κωδικό PIN του, του είπε να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από κοντινό ΑΤΜ.

Ο Φάντα δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του βλέποντας τον άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα και το PIN του γενναιόδωρου νεαρού, αρχίζοντας να καταγράφει το σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο, όμως όσα ακολούθησαν έκαναν την έκπληξή του ακόμη μεγαλύτερη.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά, ο ίδιος άστεγος γύρισε πίσω στο σημείο που καθόταν η παρέα των νεαρών, έχοντας ανά χείρας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε την κάρτα στον κάτοχό της και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον νεαρό άγνωστο συμπολίτη του για την γενναιόδωρη πράξη του.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο κι οι φωτογραφίες από το εν λόγω συμβάν διαδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο ίδιος ο Φάντα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης ιστορίας, δήλωσε «υπερήφανος για το επίπεδο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πόλη του», άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνεί η πλειοψηφία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ