H Aston Martin θα προσπαθήσει για το ρεκόρ στο Nόrburgring με την Valkyrie


Στα πλαίσια των θρυλικών 24 Ωρών του Le Mans ο επικεφαλής της Aston Martin Andy Palmer αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στο Car Sales, πως θα προσπαθήσουν για την επίτευξη ενός καλού χρόνου στο γύρο του Nürburgring με τη Valkyrie.

Ο Palmer είπε πως το hyper car της μάρκας ναι μεν δεν έχει εξελιχθεί έχοντας σα στόχο το ρεκόρ στη διάσημη γερμανική πίστα αλλά όλοι είναι βέβαιοι πως θα είναι πολύ γρήγορη. Και ίσως ότι το τέλος της όλης προσπάθειας ανταμειφθεί με έναν ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση.

Μάλιστα ανέφερε πως άλλοι κατασκευαστές ξοδεύουν εκατομμύρια για να πετύχουν ένα τέτοιο ρεκόρ, κλείνοντας για μέρες την πίστα. Από την άλλη στην Aston Martin σκέφτονται μια διαφορετική προσέγγιση, ακόμα και την παρουσία τους σε μια μέρα που η πίστα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Πάντως παρόλο που ο χρόνος στο Nürburgring δεν λέει επί της ουσίας κάτι, όπως υποστήριξε ο Palmer, εντούτοις σε κάποιες αγορές, όπως είναι π.χ. η Κίνα, παίζει σημαντικό ρόλο για την εμπορική πορεία ενός σπορ μοντέλου.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Aston Martin και οι συνεργάτες της ασχολούνται με το Nürburgring. Πριν από περίπου 12 μήνες ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull -που μετέχει στην εξέλιξη των hypercars της βρετανικής εταιρείας- είπε πως η αγωνιστική Valkyrie μπορεί να καταρρίψει το υπέρ- ρεκόρ των 5:19,454 λεπτών της Porsche 919 Hybrid Evo του Le Mans.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ