Brexit: Αναβολή μέχρι τις 7 Μαΐου ή μέχρι το τέλος της χρονιάς


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για το Brexit και το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας εξόδου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες οι ηγέτες των 27 χωρών μελών εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν το Brexit μέχρι τις 7 Μαΐου ή ακόμη και μέχρι τα τέλη του 2019.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας εξόδου, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ήθελε να δοθεί αναβολή μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου). Προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν να εγκρίνει το βρετανικό κοινοβούλιο τη Συμφωνία Αποχώρησης, την επόμενη εβδομάδα. Όμως η Γαλλία δεν συμφώνησε και πλέον στο τραπέζι συζητείται η ημερομηνία της 7ης Μαΐου.

Ένας διπλωμάτης είπε ότι η αναβολή αυτή «απλώς θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για ένα Brexit άνευ συμφωνίας». Άλλοι ηγέτες πρότειναν να αφήσουν ανοιχτή την ημερομηνία ή να δώσουν πολύμηνη παράταση, μέχρι τα τέλη του έτους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ