Πώς ντύνονται οι γυναίκες στο τιμόνι επιχειρήσεων


Είναι οργανωτικές. Έχουν πειθαρχία. Είναι ευέλικτες. Τους αρέσει η συνέπεια και η ακρίβεια και έχουν πρακτικό πνεύμα. Δεν χαρίζονται και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Η πίεση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Καλούνται να βρίσκουν λύσεις. Να καινοτομούν.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων, oι CEOs, έμαθαν να προβάλλουν τον εαυτό τους με τρόπο που σε κερδίζει, που σε κάνει να τις εμπιστεύεσαι, που εμπνέει τον σεβασμό και την εκτίμηση των γύρω τους, που αναδεικνύει το ηφαίστειο δυναμισμού που κρύβουν μέσα τους.

Μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε ένα γραφείο θέτοντας στόχους και κάνοντας meetings, ωστόσο, δεν ξεχνούν ότι μια προσεγμένη και κομψή εμφάνιση είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά στη συνταγή του επιτυχημένου attitude σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Σε άρθρο του Forbes διαβάσαμε πέντε χρυσούς κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες leaders στον τρόπο που ντύνονται:

1) Το outfit θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να εκπέμπει δυναμισμό: Ρούχα κομψά, που αγκαλιάζουν το σώμα. Μαλλιά λαμπερά, πάντα προσεγμένα –ακόμα κι αν δεν έχουν κάποιο μοδάτο κούρεμα και χτένισμα. Ελαφρύ make up που τονίζει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου και δίνει φρεσκάδα στο πρόσωπο.

2) Το outfit οφείλει να μην είναι εκτός εποχής: Το ότι μια γυναίκα αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της ημέρας της στην καριέρα της, αυτό, δεν σημαίνει ότι μένει εκτός της τρέχουσας στιλιστικής εποχής. Οι κλασικές γραμμές εκπέμπουν κύρος και δυναμισμό αλλά έχει ενδιαφέρον, η εμφάνιση να συμβαδίζει παράλληλα με το ρεύμα της εποχής και να είναι updated.

3) Tα έντονα χρώματα εκπέμπουν δυναμισμό: Το μαύρο και το λευκό μπορεί να είναι all time classic επιλογή αλλά δεν παύει ως ένα βαθμό να δείχνει συντηρητική σε στιλιστικό επίπεδο. Οι γυναίκες οφείλουν να τολμούν πιο δυναμικές αποχρώσεις και να πειραματίζονται με αυτές.

4) H εμφάνισή τους «προσαρμόζεται» στο εργασιακό περιβάλλον: Αν, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση συνηθίζουν να φορούν τζιν, το στιλ της επικεφαλής της ομάδας είναι ωραίο να συμβαδίζει με το στιλ των υπόλοιπων και να είναι μην είναι τόσο «αυστηρό».

5) Ρούχα για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ: Τα meetings για τις CEOs ξεκινούν το πρωί και συνήθως τελειώνουν το βράδυ -εντός ή εκτός γραφείου-. Επιλέγουν ευέλικτα ρούχα που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε περίσταση μέσα στην ημέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ