Τραγικό τέλος του τελευταίου Mitsubishi Lancer Evo (+video)


Όπως ενδεχομένως θυμάστε, το εμβληματικό Lancer Evolution μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από τη Mitsubishi το 2015. Έναν χρόνο αργότερα, το τελευταίο… Lancer Evolution Final Edition δημοπρατήθηκε έναντι 76.400 δολαρίων. Με αύξοντα αριθμό 1.600, το συγκεκριμένο ήταν το ύστατο χαίρε σε ένα αυτοκίνητο που στόλισε αφίσες παιδικών δωματίων και όνειρα ενηλίκων. Μέχρι σήμερα.

Το δύστυχο Mitsubishi που βλέπετε να συντρίβει η πρέσα είναι -ή μάλλον, ήταν- το απολύτως τελευταίο καινούργιο Mitsubishi Evo και κυκλοφορούσε σε εκθέσεις, αλλά και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις. Αν αναρωτιέστε γιατί έμεινε απούλητο, ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ήταν μοντέλο προπαραγωγής. Κάτι που σημαίνει πως δεν διέθετε αριθμό πλαισίου. Και που τελικά αποδείχτηκε η θανατική του καταδίκη.

Βάσει της νομοθεσίας των Η.Π.Α. οποιοδήποτε όχημα δεν φέρει αριθμό πλαισίου, οδηγείται υποχρεωτικά στις μεταλλικές συμπληγάδες προς αποφυγή λαθρεμπορίου και παραποίησης στοιχείων (πλαστά VIN και ούτω καθεξής). Το αυτοκίνητο βρέθηκε ξεχασμένο σε μια αποθήκη της Mitsubishi Motors USA και, δυστυχώς, έπρεπε να καταστραφεί.

Η συγκλονιστική ιστορία του λευκού Lancer Evolution Final Edition έφτασε στα αυτιά της Maggie Stiefvater, συγγραφέα μυθιστορημάτων και κάτοχο ενός βελτιωμένου Lancer Evolution X. Μην μπορώντας να αποτρέψει το τέλος του αυτοκινήτου, ήρθε σε επαφή με την αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας προκειμένου να γράψει ένα άρθρο. Τελικά όχι μόνο έγραψε, αλλά επιδόθηκε με αυτό σε σβούρες και drift σε μια ερημική τοποθεσία, πριν το οδηγήσει η ίδια στην «τελευταία του κατοικία».

Τώρα εάν αναρωτιέστε για ποιον λόγο το Lancer Evolution Final Edition δεν τέθηκε προς πώληση, ώστε να το αγοράσει κάποιος συλλέκτης και να το κλειδώσει σε κάποια αποθήκη ή να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά εντός πίστας, η απάντηση έρχεται και πάλι από το γράμμα του νόμου. Τα αυτοκίνητα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο (όπως η ολοκαίνουργια 993 Turbo S που κατασκεύασε η Porsche), διαθέτουν αριθμό πλαισίου. Με δυο λόγια δηλώνονται κανονικά, δηλαδή το Κράτος γνωρίζει την ύπαρξη και τα στοιχεία τους. Απλά δεν μπορούν να βγάλουν πινακίδες. Το τελευταίο Lancer Evolution Final Edition δεν πληρούσε ούτε αυτές οι προϋποθέσεις. Και την κατάληξη την βλέπετε στο σπαρακτικό video:

 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ