Πούτιν: Έστειλε κομάντος στη Βενεζουέλα – Ποια είναι η ομάδα “Βάγκνερ”.


Δύο μεγάλα ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στο αεροδρόμιο Βάργκας της Βενεζουέλας, σε αποστολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι απεσταλμένοι του Πούτιν αφίχθησαν την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του.

Μέσα στα δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov, επιβαίνουν περίπου 100 στρατιώτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, απογειώθηκαν από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία κι έφτασαν στο Καράκας την Παρασκευή, (22.3.2019).

Επίσης ένας άλλος ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι, ένα το αεροσκάφος απογειώθηκε ήδη από το Καράκας σήμερα, Κυριακή.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές τις οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ