Jaguar: Ετοιμάζει μια J-Pace


Η JLR δεν έχει τελειώσει με τα SUV. Η Jaguar δουλεύει πάνω σε μια J-Pace, όπως επιβεβαιώνεται από το Autocar. Οι Βρετανοί συνάδελφοι αναφέρουν επίσης ότι η νέα ναυαρχίδα της φίρμας θα κυκλοφορήσει σε επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου που θα ονομάζεται MLA, η οποία θα υποστηρίξει και το μελλοντικό Range Rover. Επίσης, δεν αποκλείεται μια 100% ηλεκτρική έκδοση της J-Pace.

Η Jaguar Land Rover είναι ένα από τα ευρωπαϊκά γκρουπ που καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες για να μειώσει τις εκπομπές CO2. Κυρίως επειδή η JLR πουλάει μόνο μεγάλα SUV σε βαριές πλατφόρμες και με μεγάλους κινητήρες.

Η άφιξη αυτής της J-Pace το 2021 προφανώς θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της XJ, η οποία δεν έχει ακόμη υποκατάστατο, τη στιγμή που η κατηγορία έχει εξελιχθεί ισχυρά – Audi A8, BMW 7 Series, Lexus LS, Mercedes S-Class…

Η Jaguar βέβαια δεν θα είχε εγκαταλείψει το πρότζεκτ «λιμουζίνα» που θα αντικατασταθεί από μια νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρική. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, φαίνεται ότι η Jaguar εγκαταλείπει εντελώς το θερμικό κινητήρα στην XJ. Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να προσχωρήσουν μια έξυπνη εναλλακτική λύση σε ένα μοντέλο του τύπου Tesla Model S με την βλέμμα στην ανανέωση του καλιφορνέζικού μοντέλου μέχρι το 2022.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ