Στη Λακωνία βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στον κόσμο (vid)

Στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Λακωνίας υπάρχει ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στον κόσμο.
Σμιλεμένο από τη φύση, σαν από τα χέρια του πιο δημιουργικού καλλιτέχνη, το Σπήλαιο Βλυχάδα Διρού είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να δει ο επισκέπτης της περιοχής.

Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από το 1900, χωρίς κανείς όμως να γνωρίζει, μέχρι το 1949, πόσο θαυμάσιο ήταν το εσωτερικό του. Οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιάννης και Άννα Πετροχείλου ήταν εκείνοι που το εξερεύνησαν συστηματικά κι έτσι σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα. Η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση έγινε το 1970 και το βάθος του σπηλαίου φτάνει σε κάποιο σημείο και τα 100 μέτρα.

Η «γέννηση» του σπηλαίου τοποθετείται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η φυσική του είσοδος έχει διάμετρο μόλις μισού μέτρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η εμπειρία της ξενάγησης με βάρκα μεταξύ σταλακτιτών και σταλαγμιτών προκαλεί δέος και παραμένει αξέχαστη.

Στο σπήλαιο θα φτάσετε μέσω Σπάρτης, από το Γύθειο, και μέσω Καλαμάτας, από το Οίτυλο. Μοιάζει αχρείαστο να αναφερθεί ωστόσο για παν ενδεχόμενο το σημειώνουμε: Προφανώς το άγγιγμα και το κόψιμο των φυσικών γλυπτών στο εσωτερικό του σπηλαίου απαγορεύεται.

Δείτε

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here