ΠΑΟΚ – Γκαρσία: “Πουλάμε μοσχάρια και ποδοσφαιριστές”

Ο προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και τη δυνατότητα να προωθηθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, υποστηρίζοντας ότι στην Ολλανδία και την Ουρουγουάη είναι αλλιώς, κάνοντας και ένα… επικό σχόλιο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποθέωσε τον Σαββίδη για την ανάπτυξη των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, αλλά σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα για την προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών, αναδεικνύοντας και τη διαφορετική νοοτροπία στη χώρα του, την Ουρουγουάη.Οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στις υποδομές: «Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Ευτυχώς έχουμε τον Σαββίδη και την οικογένεια του. Μακάρι όλες οι ελληνικές ομάδες να είχαν έναν τέτοιο πρόεδρο για να πήγαινε καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την σύγκριση ταλέντων Ελλάδας – Ουρουγουάης: «Εμείς στην Ουρουγουάη πουλάμε μοσχάρια και ποδοσφαιριστές. Στις πρώτες ομάδες στην Ουρουγουάη βάζουν να παίζουν νέα παιδιά για να πουλάνε παίκτες, αλλά και μοσχάρια έχουμε πολλά».

Για τα ταλέντα της Κ19: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην Κ19. Κάποιοι θα μείνουν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και κάποιοι θα πάνε δανεικοί, αλλά καλύτερα να πάνε σε ομάδες Α΄ Εθνικής, γιατί τα περισσότερα παιδιά που δίνουμε σε ομάδες της Β΄ Εθνικής δεν πάνε καλά, ίσως μερικές ομάδες στην Β΄ κατηγορία δεν δουλεύουν σωστά. Πρέπει να καθιερωθούν και ομάδες Κ23 στην Ελλάδα, όπως σε Ισπανία και Αγγλία».

Για την προώθηση νέων παικτών στην Ελλάδα: «Είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίρνουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν και ομάδες όπως ο Άγιαξ που βάζουν νέα παιδιά και παίζουν και μετά τους πουλάνε. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Πρέπει να επιλέξεις το ένα πλάνο ή το άλλο, αλλά βλέπω ότι στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο αυτό. Είναι η κουλτούρα αυτή. Για παράδειγμα χαλάει κάτι στο σπίτι μου και μου λέει ο μάστορας ‘θα έρθω από τις 9 μέχρι τη 1 το μεσημέρι, δηλαδή, πρέπει να περιμένεις από τις 9 μέχρι τη 1 στο σπίτι; Ή σου λένε θα έρθω αύριο και δεν έρχονται…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here