Στη φυλακή γιατί έσπασε ένα αυγό στο… κεφάλι του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε 28 ημέρες φυλακή καταδικάστηκε ο άνδρας που έσπασε ένα αυγό στο κεφάλι του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η ποινή αυτή στον άνδρα που επιτέθηκε με αυτό τον τρόπο τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έχει σκοπό να στείλει μήνυμα σε μια περίοδο που οι απειλές κατά των βουλευτών αυξάνονται στη Βρετανία.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες αφότου ο κ. Κόρμπι είχε δηλώσει πως το κόμμα του στηρίζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Σεβαστείτε την ψήφο» του βρετανικού λαού, είχε φωνάξει ο δράστης, ο Τζον Μέρφιν, ένας 31χρονος Λονδρέζος, την ώρα που έσπαγε ένα αυγό στο πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν, προτού καταφέρει το πλήθος να τον ακινητοποιήσει.

Ο Κόρμπιν επισκεπτόταν το τέμενος του Finsbury Park, στα βόρεια περίχωρα του Λονδίνου, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με στόχο τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων. Χωρίς να φέρει κάποιο εμφανές τραύμα στο πρόσωπό του, παρά μόνο ένα κόκκινο σημάδι, ο ηγέτης των Εργατικών συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του.

«Μια τέτοια επίθεση είναι μια επίθεση εναντίον του δημοκρατικού συστήματός μας» δήλωσε η δικαστής Έμα Άρμπετνοτ. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι τα δικαστήρια δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό. (…) Οι επιθέσεις εναντίον των βουλευτών μας πρέπει να σταματήσουν» υπογράμμισε η ίδια.

«Αυτού του είδους οι επιθέσεις δημιουργούν ένα χάσμα μεταξύ των βουλευτών και των ψηφοφόρων» σημείωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here