Αναγνώστης κάτοικος του Εμπόριου Εορδαίας: “Ντροπή στα ΕΛΤΑ – Κλείνουν το ταχυδρομείο μας”

Αγανάκτηση, θυμό και ταπείνωση είναι τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν όσα διαδραματίζονται στο ιστορικό Εμπόριο Εορδαίας.

Λουκέτο προσπαθεί να βάλει η διοίκηση των Ε.Λ.Τ.Α στο ταχυδρομείο του χωριού, ενός ταχυδρομείου με μακράν ιστορία, καθώς χρόνια τώρα αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς για τον οικισμό του Εμπορίου, αλλά και των διπλανών χωριών.

Σημείο εξυπηρετήσης όχι μόνο για τους 1000 κατοίκους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με περισσότερα από 5000 άτομα. Το φλέγον ζήτημα είναι ότι οι ηλικιωμένοι αυτοί που με κόπο και θυσίες, εργάσθηκαν τόσα χρόνια, τυπικότατοι πάντα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καλούνται τώρα να πηγαίνουν στο πλησιέστερο κατάστημα, δηλαδή 10 χλμ. μακριά και ακόμα περισσότερα, να καλούνται μέσα στις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας, να παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πληρώνουν από το υστέρημά τους για να πάρουν την πενιχρή σύνταξη που αξιώθηκε η πολιτεία να τους δώσει.

Κύριοι των Ε.Λ.Τ.Α δεν σέβεστε πρώτα από όλα την ιστορία των ελληνικών ταχυδρομείων, μια ιστορία 200 ετών με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, όπου στο νεοσύστατο τότε κράτος έδωσε μια υπηρεσία πνοής για τις τηλεπικοινωνίες εκείνης της εποχής. Δεν σέβεστε την μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για φτάσουμε ως εδώ, στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, στα πιο απομακρυσμένα νησιά. Ταχυδρόμους-μαραθονοδρόμους, ώστε να φτάσει η αλληλογραφία με κάθε μέσο και κόστος σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Μέχρι και το 1940 στον Ιταλόελληνικό πόλεμο ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των αγωνιστών μας, με τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Τώρα εν έτη 2019 με πρόφαση την ζημιογόνο κατάσταση του υποκατάστηματος, προχωράτε σε κλείσιμο ενος ταχυδρομείου που χρόνια τώρα εξυπηρετεί πολύ κόσμο και το κυριότερο ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Σκεφτείτε όμως και το καράβι που αφήνει στα ακριτικά μας νησιά, τα φάρμακα, ζημιογόνο είναι, αλλά τα πράγματα στην ζωή δεν λειτουργούν μόνο με βάση το κέρδος αλλά και την συνεισφορά στον Έλληνα πολίτη. Το πρόσχημα αυτό προσβάλει την ιστορία των Ε.Λ.Τ.Α και των χιλιάδων Ελλήνων που τα στηρίζουν τόσα χρόνια. Παρακαλώ κύριοι διοικητικοί των Ε.Λ.Τ.Α να αναθεωρήσετε, αφού πρώτα ξεσκονίσετε από το τελευταίο σας ράφι, το βιβλίο με την μακρά ιστορία και συνεισφορά των ελληνικών ταχυδρομείων. Αν δε νιώσετε κάτι, συνεχίστε, απλά δεν είσαστε αντάξιοι των προκατόχων σας. Λυπάμαι πολύ.

Κάτοικος Εμπορίου

Παπαναούμ Θωμάς Τοπογράφος μηχανικός

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here