Νόμος Κατσέλη: Κυβέρνηση αποφασισμένη για λύση – Τα επόμενα βήματα


Αποφασισμένη να βρει λύση αλλά χωρίς να κάνει σκληρές υποχωρήσεις στην φιλοσοφία της ρύθμισης των κόκκινων δανείων της πρώτης κατοικίας εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά και το χθεσινό EuroWorking group.

Στην κυβέρνηση περίμεναν ότι η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες θα ήταν ιδιαίτερα σκληρή αφού οι εποπτικοί φορείς έχουν εντελώς διαφορετικές όψεις από αυτές στις οποίες έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμία έκπληξη από το γεγονός ότι οι συνομιλίες δεν έφεραν την λύση. Νόμος Κατσέλη: Μετά το νέο ναυάγιο, ορόσημο η 1η Απριλίου

«Έφεραν ωστόσο μια πρόοδο» έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, επισημαίνοντας ότι «την συγκεκριμένη στιγμή θεωρείται σημαντική».

Φυσικά η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τον χρόνο καθώς στο Eurogroup της 5ης Απριλίου θα πρέπει να εμφανιστεί με μια λύση που δεν θα στέλνει λάθος μηνύματα στις αγορές αν και κάποιοι δεν απέκλειαν οι συζητήσεις να συνεχιστούν μέχρι και το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών του Μαΐου.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να καταθέσει αύριο την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, τυχόν αναβολή ωστόσο δεν σημαίνει κρίση αλλά αντίθετα κίνηση καλής θέλησης προς την άλλη πλευρά προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Φυσικά εάν προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής ρύθμισης χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών τότε προφανώς τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου προμηνύονται δύσκολα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ