Οργή στη Γαλλία για το σχόλιο Μακρόν γι’ αυτή την ηλικιωμένη γυναίκα

Για ακόμα μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν προκαλεί και δείχνει ασέβεια σε πολίτες της χώρας του. Πρώτα ήταν μικρά παιδιά και τώρα μια ηλικιωμένη.

Ο λόγος για την 73χρονη, Ζενεβιέβ Λεγκέ η οποία έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που έκαναν τα κίτρινα γιλέκα το Σάββατο στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η 73χρονη Ζενεβιέβ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο γενικός εισαγγελέας, διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς τραυματίσθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσαν να διαλύσουν την διαδήλωση.

Ο Μακρόν, ο οποίος ήταν στη Νίκαια μαζί με τον Πρόεδρο της Κίνας ο οποίος επισκέπτεται την χώρα, είπε μεν ότι εύχεται ταχεία ανάρρωση στην 73χρονη γυναίκα αλλά είπε και κάτι άλλο ιδιαίτερα σκληρό.Η 73χρονη Ζενεβιέβ πριν τον τραυματισμό της

«Όταν κάποιος είναι ευάλωτος και τον σπρώχνουν ίσως να μην έπρεπε να πάει σε μέρη απαγορευτικά και να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο», είπε ο Μακρόν. Και πρόσθεσε: «Αυτή η γυναίκα δεν κινείτο στο πλαίσιο του νόμου. Έβαλε τον εαυτό της σε αυτή την θέση αφού πήγε οικειοθελώς και βρέθηκε μέσα στον πανικό». Όμως η φράση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών ήταν: «Της εύχομαι ταχεία ανάρρωση και ίσως μετά από αυτό να γίνει σοφότερη».

Η φράση αυτή εκτός από την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας προκάλεσε και τις αντιδράσεις των πολιτών που κατηγόρησαν τον Γάλλο Πρόεδρο, Μακρόν ότι δείχνει ασέβεια προς τους ηλικιωμένους και πως το δικαίωμα της διαδήλωσης δεν έχει ηλικία.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here